Dolar 32,4568
Euro 34,8038
Altın 2.478,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Az Su Tüketiyorsanız Yandınız! – Az Su Tüketenlerde Bakın Neler Oluyor

Vücut bölümümüzün yarısından çoğunun sudan oluşmuş olduğunu hemen hemen herkes bilmektedir. Ancak buna rağmen vücudumuza yeterli miktarda su vermiyoruz..

Az Su Tüketiyorsanız Yandınız! – Az Su Tüketenlerde Bakın Neler Oluyor
27 Ocak 2016 10:07

Vücut bölümümüzün yarısından çoğunun sudan oluşmuş olduğunu hemen hemen herkes bilmektedir. Ancak buna rağmen vücudumuza yeterli miktarda su vermiyoruz.

Su içmeyi çok ihmal etmekte ve sağlığımızı büyük derecede zarar veriyoruz. Uzman doktorların sürekli olarak uyarıda bulunmalarına rağmen kimse dikkate almamaktadır. Ama bu son açıklamalardan sonra herkes litre litre su içecek olduğu tahmin ediliyor.

Günlük hayat içerisinde ihmal etmiş olduklarımızın en başında su içmek geldiğini unutmayın. Az su tüketmek vücudun tüm dengesini alt üst etmektedir. Az su içen kişilerde yorgunluk, dikkat güçlüğü ve hafıza bozuklukları görülmektedir.

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç konuyla alakalı önemli bilgiler sundu. Özellikle kimimiz adına eziyet durumudur sanki o bir bardak suyu tüketmek.

Fakat vücut sağlığının korunması adına ve canlılığın sürdürülebilmesi amacı içerisinde gerekli bir numaralı madde su olduğunu kafamızdan çıkarmamalıyız. Vücut kısmının yüzde 55-75′ lik kısmını oluşturmaktadır.

Su; metabolizmanın düzenlenmesi görevinde ve vücudumuzda yer alan tüm reaksiyonlarda görev almaktadır. Suyun zayıflama üzerine olan etkisi göz ardı edilemeyecek kadar fazla. Midede yarattığı hacimden dolayı daha az yemeyi ve metabolizmayı çalıştırıp günlük harcanan enerjide artış sağlamaktadır. Tüm bunlar düşünüldüğünde su içmek eziyet olmamalı, aksine keyif vermeli olduğu önemle vurgulanmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.