Dolar 32,4456
Euro 34,7820
Altın 2.440,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Ayşe Nur 1. Oldu

Ayancık Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinde 11-A sınıfı öğrencisi Ayşe Nur YILDIZ yazmış olduğu kompozisyonla birinci oldu.

Ayşe Nur 1. Oldu
1 Kasım 2019 17:47

Ayancık Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinde 11-A sınıfı öğrencisi Ayşe Nur YILDIZ yazmış olduğu kompozisyonla birinci oldu.

YOLUMUZ MUSTAFA KEMAL, PUSULAMIZ CUMHURİYET

Dinle ulusum gelen şu sesi! Sihirli bir fısıltı gibi rüzgara karışmış gelen o ses hürriyetin sesi… Mavi gök kadar özgür ve ebedi olan cumhuriyetin sesi. Yine gelmişken Ekim’in 29’u çınlar bir ses her yanda; gururla, neşeyle, umutla… işte o ses 96 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin sesidir. Ve bir ışık yükselir memleketin kalbinden. Mustafa Kemal ulusuna zafer edasıyla bakar çünkü bilir ve hisseder cumhuriyeti ilelebet payidar kılacağımızı… Cumhuriyetimizi destanlarca yazıp kılacağımızı…

Koskoca bir tarihin şahlanışıdır Türkiye Cumhuriyeti. Metehan’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal’e uzanan bir yoldur. Milli mücadelenin ruhunu taşıyan, Şerife Bacı’nın, Sütçü İmam’ın ve nice kahramanların vatan ve hürriyet aşkının ebedi sembolüdür. Türkiye Cumhuriyeti daima özgür, daima güçlüdür.

Mustafa Kemal’in öncüsü olduğu, meclis kürsüsünden “Efendiler! Yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz.” Dediği gün aydınlık bir gelece doğmaya başladı ulus için. 29 Ekim günü Türkiye tarihinin dönüm noktası, milletin hak ettiği yönetim biçimi ve adalete kavuştuğu gün olarak tarihin sayfalarına altın harflerle yazıldı. Aydın, demokratik, çağdaş ve modern Türkiye’nin temelleri atıldı. Türk kadını cumhuriyet devrimiyle elde ettiği haklar ve yaptığı işler tüm dünyaya örnek oldu. Türk kadınını omuzlar üzerinde taşınmaya laik gören Mustafa Kemal, Afet İNAN, Sabiha GÖKÇEN gibi modern çağdaş Türk kadınları yetiştirmiş ve ne kadar örnek bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Millet statüsü fark etmeksizin eğitim, sağlık ve her türlü hizmetten yararlanılabileceği duruma getirilmiş, eşitlik ve adalet ışığını cumhuriyet ile beraber göstermiştir.

Mustafa Kemal; eşsiz bir lider ve devlet adamıdır. Dünyada eşine az rastlanır bir dâhidir. İnkılapları ve cumhuriyet devrimi ile yeniden kurduğu Türkiye ile bir mucize yaratmıştır. Bizlere aydınlık bir gelecek bırakan Mustafa Kemal’e minnettarız. O’na olan minnetimizi Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacağımıza ant içeriz.
Altaylardan kopup gelen, Kürşad’ın gür sesiyle Tanrı Dağı’ndan inen korkusuz ve cesur millet olarak, demokrasinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bekçisiyiz. Her çocuğun sevinçle geçirdiği günü, gençlerin geleceğe dair umudunu cumhuriyetin aydınlığıyla ve Mustafa Kemal’in yolunda var edeceğiz. Bizler Mustafa Kemal’in yiğit evlatları, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kılacağımıza ant içeriz.
Sen ki Anafartalar’da bir kahraman, Sakarya’da başkomutan… 96 yıllık Cumhuriyet ışığında yürüyen neslin sana olan minnetini hissediyor musun? Taşından toprağına, gencinden yaşlısına “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” diye haykıran sesleri duyuyor musun? Yolumuz senin yolun, pusulamız cumhuriyet ne şaşarız bu yoldan ne geri döneriz. Çünkü biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz! Türkiye Cumhuriyet’ini sonsuza dek yaşatacağımıza, Atatürk ilke ve inkılaplarından şaşmayacağımıza dair namus ve şeref sözü verir, ant içeriz! Ne mutlu Türk’üm diyene!

Ayşe Nur YILDIZ

11-A 752

Ayancık Atatürk Anadolu Lisesi

ADD Ayancık şubesinin düzenlediği kompozisyon yarışmasında 1. olan eser.

Ayşe Nur 1. Oldu Ayşe Nur 1. Oldu Ayşe Nur 1. Oldu Ayşe Nur 1. Oldu

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.