Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

AYM’den Son Dakika Erdem ve Dündar Kararı! Tahliye mi olacaklar?

Anayasa Mahkemesinin tutuklu gazeteciler hakkındaki kararı gündem konusu oldu. Tutuklu olan Erdem Gül ve Can Dündar ile ilgili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ihlal kararı verdi.

AYM’den Son Dakika Erdem ve Dündar Kararı! Tahliye mi olacaklar?
26 Şubat 2016 20:37

Anayasa Mahkemesinin tutuklu gazeteciler hakkındaki kararı gündem konusu oldu. Tutuklu olan Erdem Gül ve Can Dündar ile ilgili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ihlal kararı verdi. İşte detaylar…

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutukluluğunu değerlendiren Anayasa Mahkemesi AYM ihlalin ortadan kaldırılması için ilk derece mahkemesine karar gönderdi.

Anayasa Mahkemesinde karar oy çokluğu ile alınırken 13 kişiye karşı 3 oy ile ihlal kararı verildi. AYM karar ardından bir açıklama yaptı Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, 25 Şubat 2016 tarihinde Erdem Gül ve Can Dündar bireysel başvurusunda tutuklamanın hukuki olmadığı ile ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiği şikayetlerine ilişkin olarak başvurucuların anayasanın 19. maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile 26. ve 28. maddelerinde güvence altına alınan ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğine ve ihlalin ortadan kaldırılması için kararın ilgili mahkemeye gönderilmesine karar vermiştir.

Kararı İstanbul 14 Ağır Ceza Mahkemesi Verecek

AYM iki gazeteci hakkında “hak ihlali” kararı ardından gözler İstanbul 14 Ağır Ceza Mahkemesine yöneldi. AYM Raportörü de hazırladığı raporunun Genel Kurlda göüşülmesi sonrasu ihlalin ortadan kaldırılması için dosyayı ilgili mahkemeye gönderdi. hak ihlali kararına hükmettiği için davanın açıldığı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Dündar ve Gül’ü tahliye etmek zorunda.

Karar AKP’de sevinçle karşılandı

Karar, TBMM’de bulunan partililer tarafından memnuniyetle karşılandı. Ak Parti Grup Başkanevekili Bülent Turan, “Sevinçle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Ancak hepinizin bildiği gibi mahkeme kararları üzerinden partimizin ve iktidarımızın itham edilmesini doğru bulmuyorum. Bu yargının işidir. Yargı kendi içerisindeki sürecin de usulü gözden geçirmiş bu kararı vermiştir. Tekrar hayırlı olmasını ümit ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.