Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Ayhan Ergün Ayancık’ta İlke İmza Attı

Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, 30 Mart yerel seçimlerinde üçüncü kez seçimi alarak, ilçede bir ilke imza attı. Ergün 3. kez üst üste belediye başkan seçilen ilk belediye başkanı olma unvanını elde etmiş oldu.

Ayhan Ergün Ayancık’ta İlke İmza Attı
Aslan Özdemir
7 Nisan 2014 17:53

Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, 30 Mart yerel seçimlerinde üçüncü kez seçimi alarak, ilçede bir ilke imza attı. Ergün 3. kez üst üste belediye başkan seçilen ilk belediye başkanı olma unvanını elde etmiş oldu.   

Hayrettin Kaya

 

Ayancık’ta 1910 yılında başlayan belediye başkanlığı sürecinde Başkan Ayhan Ergün bir ilke imza attı. Tam bir asırdır sağ ve sol kesimden birçok isim Ayancık’ta belediye başkanı olurken, Ayhan Ergün 3 kez üst üste belediye başkanı olarak Ayancık tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

 

Şükrüzade Dönemi

 

1910’da Şükrüzade Ahmet Efendi 1 dönem başkanlık yapmasıyla ile başlayan belediye başkanlığı seçimleri sonrasında başkanlık koltuğuna Şükrüzade ailesinden Ali Bey 10 yıl, Hakkı Bey (Ergün) 2 yıl, Haşim Ağa (Çınar) ise 3 yıl oturdu. Şükrüzade ailesi Ayancık’ta 4 dönem belediyeyi yönetti.

 

11 Yıl Başkanlık Yaptı

 

Ayancık Belediye Başkanı olarak birçok kez göreve gelen Bahattin Karakaş toplamda 11 yıl başkanlık yaptı. 1956-1958 yılları arasında görev yapan Karakaş 1974-1977 yılında seçimle seçilerek başkan oldu. 1983-1984 yıllarında atamayla göreve gelen Karakaş tekrar seçimle 1984-1989 yılları arasında başkanlık koltuğuna oturdu. Rifat Örnek ise 1989-1999 yılları arasında başkanlık yaparken 1999-2004 yılları arasında da Eczacı Mustafa Sarısoy belediye başkanlığını yürüttü. 

 

2004 yılına gelindiğinde ise AK Parti’den aday olan Ayhan Ergün, bu tarihten itibaren üç kez seçimi alarak başkanlık makamını korudu. 

 

'Ayancık'ta bir tarih yazdınız'

 

 Seçimler ardından tüm ilçe halkına teşekkür eden Ayhan Ergün,  her zaman için Ayancıklılarla gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi; "Halkımızla çıkmış olduğumuz her yolculukta şükürler olsun hep güzele, hep iyiye kavuştuk. Tüm bu güzellikleri halkımızla birlikte başardık. Ayancık’ta tarihi sizler yazdınız.Bu başarının kahramanları gencinden yaşlısına tüm hemşehrilerimizdir. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Ayancık’ta  yapacağımız tüm hizmetleri, tüm güzellikleri hiç kimseyi ayırmadan tüm vatandaşlarımızla beraber başaracağız" dedi.  Ahmet Can AKYOL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.