Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Ayancık’ta Yetenekli Sporcular Seçiliyor

Ayancık’ta gerçekleştirilen Sportif Yetenek Taraması ile ilçedeki yetenekli sporcular seçiliyor.

Ayancık’ta Yetenekli Sporcular Seçiliyor
11 Mayıs 2023 21:07

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde hayata geçirilen “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” Sinop’un Ayancık ilçesinde gerçekleştirildi.

Ayancık Olimpik Spor Salonunda gerçekleştirilen yetenek taramasına yaklaşık 200 ilköğretim öğrencisi katıldı.

İlçede bulunan ilkokullarında okuyan öğrenciler boy-kilo, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, esneklik, dikey sıçrama, çeviklik, sağlık topu fırlatma, pençe kuvveti, 20 metre sürat koşusu gibi çeşitli kategorilerde değerlendirildi. Yapılan yetenek taraması ile öğrencilerin uygun spor branşlarına yönlendirilmesi hedefleniyor.

Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Ayancık Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde görevli antrenörlerin çalışmalarıyla tamamlanan proje sayesinde ülke genelinde milli takım alt yapılarına ve olimpiyatlara sporcu yetiştirilmesi hedefleniyor.

Ayancık'ta Yetenekli Sporcular Seçiliyor

Ayancık'ta Yetenekli Sporcular Seçiliyor

YORUMLAR

  1. emk.öğ.Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    Türkiye Sportif Yetenek Taraması çok güzel birşey.Denizi olan yerlerde yelken sporu çocuğa özgüven açısından çok yararlı oluyor.Benim iki oğlumda Caddebostan Marmara Yelken Kulübününün Lisanslı
    sporcularıydılar .Optimisitten Lazere geçtikleri zaman anadolu liselerini kazanmaları gerekiyordu, beş gün okul iki gün dersane zaman yetmedi.Tatilde Kalamış’taki Galatasaray yüzmeye devam ettiler,birde karate, kano ,pedal, kışın kayak. İnsana her yaşta spor lazım.İstanbulun spor imkanı en çok olan ilçesi Beykoz…her hafta kano sporu yapıyorum yazkış kürek çekiyorum, kapalı yüzme havuzu varken birde yarı olimpik olanı bitmek üzere.Ata sporumuz okçuluk,pedal,doğa yürüyüşleri,basketbol,judo,pilates,tenis,masa tenisi,at binmek…Türkiye’nin bütün parkları spor aleti dolduruldu,yeterki insanın içinde disiplin olsun. FİT OLMAK İÇİN SPOR ŞART.