Dolar 32,3865
Euro 35,0590
Altın 2.326,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Ayancık’ta Tübitak 4006 Bilim Fuarı Gerçekleştirildi

Ayancık Atatürk Anadolu Lisesi tarafından 18 projenin yer aldığı Tübitak 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirildi.

Ayancık’ta Tübitak 4006 Bilim Fuarı Gerçekleştirildi
Aslan Özdemir
7 Haziran 2022 19:07

Ayancık Atatürk Anadolu Lisesi tarafından 18 projenin yer aldığı Tübitak 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirildi.

Hayrettin Kaya

Okul Müdürü Mustafa Kemal Karabulut ve Koordinatör Öğretmen Ekrem Saygılı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen bilim fuarında toplamda 18 projeyi 13 öğretmen ve 54 öğrenci sergiledi.

Tübitak 4006 Bilim Fuarı, Ayancık Atatürk Anadolu Lisesi Spor Salonu önünde yapılan açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Bilim Fuarı Koordinatör Öğretmeni Ekrem Saygılı “Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir.” dedi.

ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ TANITTI

Açılış konuşmasının ardından Ayancık Kaymakamı İsmail Pendik’in de katılımıyla kurdele kesildi. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Tübitak 4006 Bilim Fuarında öğrenciler stantlarda projelerini tanıttı.

“ÖNCELİKLİ AMAÇ YARATICILIĞIN ORTAYA ÇIKMASI”

Bilim fuarının önemini ve amacını açıklayan Okul Müdürü Mustafa Kemal Karabulut “TÜBİTAK’ın desteğiyle düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarıdır. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Projelerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ederim. Katılımlarıyla bizleri onurlandıran başta Sayın Kaymakamımız İsmail Pendik olmak üzere tüm konuklarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Ayancık Atatürk Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen Tübitak 4006 Bilim Fuarı, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Ayancık’ta Tübitak 4006 Bilim Fuarı Gerçekleştirildi

Ayancık’ta Tübitak 4006 Bilim Fuarı Gerçekleştirildi

Ayancık’ta Tübitak 4006 Bilim Fuarı Gerçekleştirildi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.