Dolar 32,3404
Euro 35,0988
Altın 2.239,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 11°C
Cts 12°C

Ayancık’ta Sporculardan Hakemlere Protesto

İlçemiz Ayancık’ta U-16 ligi futbol takımının oyuncuları hakemleri protesto etti.

Ayancık’ta Sporculardan Hakemlere Protesto
Hayrettin Kaya
25 Ocak 2023 17:46

Sinop’ta devam eden 2022-2023 futbol sezonu U-16 liginde 7. hafta karşılaşmaları kapsamında Ayancık Spor ile Boyabat 1868 Spor mücadele etti.

Aslan Özdemir

Ayancık Gazi Stadında oynanan karşılaşmanın ilk dakikasında il genelinde maçları yöneten hakemlerin hatalarına dikkat çekmek amacıyla iki takımın sporcuları bir dakika boyunca topa dokunmadılar.

3-1 skorla biten karşılaşma sonrasında Ayancık Spor Teknik Sorumlusu Mustafa Yağız yaptığı açıklamada hakemlerin maç yönetirken yaptıkları bariz hataları protesto etmek için bir dakika boyunca topa dokunmadıklarını belirtti.

Hakemlerin temiz, adil ve maç skorunu etkilemeyecek şekilde maç yönetmesi gerektiğini belirten Yağız “Bilindiği üzere 2021 yılında ilçemizde sel afeti yaşadık. Sel afeti sonrasında tüm sahalarımız çamur ve su içinde kalarak kullanılmaz hale geldi. Biz tüm bu kısıtlı imkanlara rağmen 2021-2022 sezonu U-12 ligine katılım sağladık. Bu sene de alt yaş gruplarında lige katılım sağladık. Bu yıl U-16 liginde Tersane Spor ve Gerze Belediye Spor ile mücadele ettiğimiz müsabakalarda hakemlerin yapmış olduğu bariz hatalar nedeniyle maçlarda mağlup olduk. Tek amacımız gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp ailesine ve çevresine saygılı bireyler yetiştirmek. Bunu yaparken de katılmış olduğumuz liglerde hakemlerin adil bir maç yönetmesini istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

  1. emk.öğ.Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    Ayancık Spor Teknik Sorumlusu Mustafa Yağız beye bu çok önemli çalışmalarında başarılar diliyorum. Futbol tarihi M:Önceye dayanıyor , ( ilkel şekliyle. ) Bu zamana kadarda kavgaya , haksızlığa çare bulunamayan yegane top oyunu bu. Her millette bu böyle. Hakemlerin eğitimine , denetlenmesine önem verilmesi vede hakemlerle ilgili kanunlar ve cezaların ciddi olması lazım. Ayancık gençlerinin mutlu, neşeli , sağlıklı olmaları , kötü alışkanlıklardan ve bilgisayar bağımlılığından , obeziteden uzaklaştırılması için spor şart…Ben hiç sporumu bırakmadım.Pedal,kürek,yüzme,yürüme…Bütün parklar spor aletleri dolu , Her hafta Beykozdayım. kürek çekiyorum .İnsanlar tembelleşir de kendini yormazsa hastalık çok daha fazla yorar.