Dolar 32,5224
Euro 34,9062
Altın 2.438,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Ayancık’ta Ortak Akıl Yok

Ayancık Çevre Koruma Derneği Başkanı Mukaddem Sarısoy, açıklamalarda bulundu.

Ayancık’ta Ortak Akıl Yok
10 Mayıs 2023 22:15

Ayancık Çevre Koruma Derneği Başkanı Mukaddem Sarısoy, açıklamalarda bulundu.

Sarısoy açıklamasında şu sözlere yer verdi;

Ayancık çangal yolunun yapımına 2006 yılında başlandı yıl 2023, 17 yıl geçtiği halde hala bitirilemedi ne zaman biteceğimde belli değil. Sakız- Akgöl yol ayrımına kadar Boyabat sınırlarına dahi olan kısım bitti ama Akgöl- Ayancık arası olan 40 km lik yol nedendir bitmek bilmiyor.

Akgöl- yeni konak arası yapılacak yolu düşünürsek 30 km den daha az, yılda 2 km yol yapılmış olsa idi şimdiye kadar bitmiş olurdu. Sakız- Akgöl arası yolun yapılıp, Akgöl- Ayancık arası yolun 17 yıldır yapılmayışı, iktidar ve muhalefetin seçilmiş siyasetçilerin yetersizliğini gösterir. Başka yerlerde birlikte resim vermekten rahatsız olmayan siyasetçiler halkın sorunları olan yerlerde ortak çözüm arayışında ne yazık ki birlikte olamıyorlar.

11.Ağustos 2021 tarihinde ilçemizde sel felaketi yaşadık. Can ve mal kayıplarımız oldu. Sel felaketinde ülkenin her tarafından yardımlar geldi ve güzel bir dayanışma örneği sergilendi. Yardımlar olmasa zorluklar gidermek daha güç olurdu. Ancak selin üzerinden 19 ay geçmesine rağmen Ayancık çayın iki tarafında bulanan ve ilçemizi olası taşkınlıklardan koruyacak beton setteler hala yapılmadı. İlçemiz eskiye göre olası bir selde daha korumasız durumdadır. Sel olduğunda çay yatağına sığmadığı halde yeni yapılan setteler çay yatağını daraltarak yapılmakta ve hiçbir yetkiliden itiraz ve konu hakkında açıklama yapılmamaktadır. Sel felaketinden uzun süre geçtiği halde, selin nedenleri, hasarları, selde yaşananlar ve tekrar sel olması durumunda yapılması gerekenler hakkımda yetkili kurumlar tarafından halk bilgilendirme toplantısı yapılamaz mıydı? Daha büyük bir felaketin mi olması bekleniyor.

İlçemizde sel felaketi yaşandığı zamanlarda Kastamonu Bozkurtta da sel felaketi yaşandı. Basından takip ettiğimize göre orda yaralar daha çabuk sarıldı çok daha fazla yatırım yapıldı. İlçemizde ise baba çayda selde zarar görenler için kısmı olarak evler ve sanayide yıkılan dükkânlar yeni yapılabildi.

Çay yatağındaki setler, yeni konak Ayancık arası yollar, kara kestane içme suyu, açık Pazar yeri ve Kanalizasyon arıtma tesisi yapılamadı. Buralar sel felaketinde zarar gördü ve ilçemiz afet bölgesi ilan edilmesine rağmen neden yapılmadı? Ayancık halkının bozkurt halkından ne farkı var?

CHP büyük şehir belediyeleri, İstanbul, İzmir ve Ankara olması ilçemizin yolları da uzun süre yapılamayacaktı.

Doğal gaz müjde, geldi, geliyor, başladık başlıyoruz bu sözler artık geçerliliği olamayan boş ve anlamsız sözler. Doğal gazın ilçemize gelmesi artık müjde olmaktan çıktı bir zorunluktur, Doğal gaz artık bir özel hizmet değil doğal bir ihtiyaçtır, çünkü ekonomik ve ekolojiktir. Sinop iline 2016 yılında geldi, Gerze ve Boyabat’ta var. Yakın zamanda, yakın komşu ilçeler Erfelek ve Türkel’ine gelecek Ayancık a ise her tarafa geldikten sonra gelecek ve getirdik müjde denilecek. İktidar doğal gazı biz getireceğiz, muhalefet siz değil biz getireceğiz demek yerine birlikte her kes üzerine düşeni yaparak ortak akılla sorunu çözmeli ve ilçemizi doğal gazla buluşturmalı. Doğal gaz artık siyasilerin oy devriştirme konusu olmamalı.

Ülkemizin ve ilçemizin sorunlarını çözmek için ortak akıl gerekiyor umarım sağlanır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.