Dolar 32,5199
Euro 34,8030
Altın 2.422,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Az Bulutlu
Sinop
23°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Ayancık’ta Lise Öğrencileri Sokak Hayvanlarına Kuru Mama Dağıttı

Ayancık’ta lise öğrencileri boyadıkları taşlardan elde ettikleri gelirle sokak hayvanlarına kuru mama alarak dağıttı.

Ayancık’ta Lise Öğrencileri Sokak Hayvanlarına Kuru Mama Dağıttı
20 Ocak 2023 18:37

Ayancık Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri sokak hayvanları için sosyal sorumluluk projesi düzenledi. Lise öğrencileri deniz kıyısından topladıkları taşları çeşitli desenlerde boyadı. Boyadıkları taşları okuldaki öğrenci ve öğretmenlere satarak gelir elde eden öğrenciler, elde ettikleri kazanç ile sokak hayvanları için kuru mama aldı.

Lise öğrencileri öğretmenleri eşliğinde sokak sokak gezerek alınan kuru mamaları ilçe merkezinde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına dağıttılar.

Farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Atatürk Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Kemal Karabulut, sosyal sorumluluk projesinin belli aralıklarla gerçekleştirileceğini söyledi. Karabulut “Ayancık Atatürk Anadolu Lisesi olarak her yıl öğrencilerimizle birlikte sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz. Bu yılki temamız sokak hayvanlarına destek olabilmek, onların mama ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bir temaydı. Bu temayı edebiyat dersi öğretmenimiz Pervin Yaşar, kimya dersi öğretmenimiz Seher Eyüpoğlu ve rehberlik öğretmeni Bahar Tiryaki Kurt ile beraber geliştirdik. Proje kapsamında öğrencilerimiz taş boyadılar. Boyadıkları taşlarla elde ettikleri gelirleri sokak hayvanlarının mama ihtiyacını karşılamak için kullandılar.” dedi.

Projeye katılan öğrenciler ise sokak hayvanlarının kendilerine emanet olduklarını belirterek “Öğretmenimiz sokak hayvanlarına yardım etme projesinde yardım etmek ister misin diye sorduğunda heyecanla bu projede olmak istedik” dediler.

Haberin Videosu

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.