Dolar 32,4253
Euro 34,5669
Altın 2.386,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
15°C
Hafif Yağmurlu
Per 15°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C

Ayancık’ta “Cami Market” Projesi Yoğun İlgi Görüyor

Sinop’un Ayancık ilçesinde din görevlileri tarafından başlatılan “Cami Market” Projesi yoğun ilgi görüyor.

Ayancık’ta “Cami Market” Projesi Yoğun İlgi Görüyor
3 Ağustos 2023 21:58

Sinop’un Ayancık ilçesinde din görevlileri tarafından başlatılan “Cami Market” Projesi yoğun ilgi görüyor.

İlçe Müftülüğünce Beşiktaş, Köprübaşı, Yeni Sanayi ve Aşağıköy camilerinde devam eden Yaz Kur’an Kursuna katılan öğrencilerin camiye ilgisini arttırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında, caminin bir köşesinde hazırlanan raflarda meyve suyu, kek, bisküvi, çikolata gibi ürünler yer alıyor.

Kurslarda eğitimin yanı sıra çeşitli etkinliklerin ve yarışmaların da düzenlendiğini belirten Ayancık Köprübaşı Cami İmam Hatibi Murat Demir, “2023 yılı Yaz Kur’an Kursu öğrencilerimizle beraber Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere, temel dini bilgiler, Peygamber Efendimizin hayatı ve ahlak dersleri üzerinden kursumuzu devam ettiriyoruz. Çocuklarımıza dersin dışında mangala, masa tenisi, futbol gibi sosyal etkinlikler düzenliyoruz.” dedi.

Ayancık'ta "Cami Market" Projesi Yoğun İlgi Görüyor

Yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilerin camiye ilgisini artırmak amacıyla projeyi başlattıklarını belirten Demir “Çocuklarımızın camiye ilgi ve alakalarını arttırmak için sosyal etkinliklerimizi düzenledikten sonra öğrencilerimize hayırsever vatandaşların katkılarıyla buluşturduğumuz Cami Marketimizde ikramda bulunuyoruz.” dedi.

Projenin çıkış öyküsünü anlatan Demir, “Geçen sene öğrencilerimize cami çıkışında elden ikramlarımızı veriyorduk. Bu düzensizliği tespit ettikten sonra Mustafa Şahin hocamızla beraber marangozhanede soluğu aldık. Cami Marketimiz için bir raf oluşturduk. Cami marketinin rafları sadece kek ve meyve suyundan ibaret olmasın, alternatif yiyecekler koyalım düşüncesi gelişti. Bu niyetle başlayarak Cami Marketimizi oluşturduk. Bunu gören hayırseverlerimiz çocuklarımızın neşesine ortak olmak, sevinçlerini paylaşmak adına buraya katkılarını sunuyorlar. Yaz Kur’an Kursu başladığından bu yana Cami Marketimiz hiç boş kalmadı. Cami Marketin oluşmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz ve katkıların devamını bekliyoruz.” dedi.

Ayancık'ta "Cami Market" Projesi Yoğun İlgi Görüyor

Yaz Kur’an kursu öğrencilerinden Berat Gedik “Camimize Kur’an öğrenmek için geliyoruz. Hocalarımız bize kursumuz bitince ikramlar veriyor. Hocalarımızı çok seviyoruz.” dedi. Öğrencilerden Beyza Çetinkaya ise “Camimiz çok güzel, Kur’an okuduktan sonra hocalarımızdan ikram alıp evimize gidiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ayancık'ta "Cami Market" Projesi Yoğun İlgi Görüyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.