Dolar 32,3687
Euro 34,7521
Altın 2.394,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Ayancık’ta Afetzedeler İçin Yapılan TOKİ Sona Yaklaştı

İlçemiz Ayancık’ta afetzedeler için yapılan TOKİ konutları ve iş yerleri yüzde 95 oranında tamamlandı.

Ayancık’ta Afetzedeler İçin Yapılan TOKİ Sona Yaklaştı
3 Aralık 2022 18:38

Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Ayancık Kaymakamı Recep Hasar, TOKİ konutlarının geçici kabul aşamasına geldiğini belirterek “Sel afetinde evleri yıkılan ve ağır hasar görüp tahliye edilmek zorunda kalan vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak amacıyla TOKİ Başkanlığınca Cevizli Mahallesinde 80 adet afet konutu projelendirildi. Ve şuan geçici kabul aşamasına geldi. 80 adet konutun 32 tanesi 3+1 ve 48 tanesi 2+1 olmak üzere planlandı ve şu anda geçici kabul aşamasında. Baktığımız zaman normal bir afet konutu niteliğinde değil de özel bir müteahhittin yaptığı bir bina gibi gözükmekte. Renk seçimlerine baktığımızda gözü yoran renkler değil, gözü dinlendiren renkler ve mimari seçilmiş. Tabi burada da sayın Bakanımız Murat Kurum’un bizzat kendisinin dokunuşlarının büyük bir etkisi olmuş. Önümüzdeki süreçte afet konutlarımızı vatandaşlarımıza teslim etmek suretiyle bir nebze de olsa afetin bırakmış olduğu izleri telafi etme imkanı bulmuş olacağız.” dedi.

” Yüzde 95 oranında tamamlandı”

Konutların yüzde 95 oranında tamamlandığını belirten Kaymakam Hasar “Afet konutları şu anda yüzde 95’in üzerinde bir oranla tamamlandı. Vatandaşlarımız konutlara yerleştiği zaman kullanılan malzemenin kalitesini, yapılan işçiliğin ne kadar güzel olduğunu kendileri görecekler. Geçen hafta çevre düzenlemesine başlandı. Şuan çevre düzenlememiz devam ediyor. Geçici kabul aşamasına geldik.” dedi.

Ayancık'ta Afetzedeler İçin Yapılan TOKİ Sona Yaklaştı

“Sanayi Sitesinde Yeni İşyerleri En Kısa Sürede Açılacak”

Sanayi sitesinde yapımı devam eden iş yerlerinin en kısa sürede hizmete açılacağını belirten Kaymakam Recep Hasar şunları söyledi:

“11 Ağustos sel afetinin en büyük etkilerinden birisi de Ayancık ilçe merkezimizde bulunan sanayi sitesinde çok ciddi bir hasar meydana geldi. Devletimiz çok güçlü bir şekilde dokunmak suretiyle eskisinden daha iyi olacak şekilde modern yaşama uygun sanayi sitesini kurmak suretiyle TOKİ başkanlığımız ihalesini gerçekleştirdi. Sanayi sitesinde fiziki gerçekleşmemiz yüzde 95 seviyesine geldi. Şu anda betonlarımız atılıyor. Ufak tefek eksiklikler kaldı. 4 bloktan ve 56 dükkandan oluşan Sanayi Sitesini esnafımıza teslim ederek Ayancık’ın gelişmesine, ilerlemesine katkıda bulunmuş olacağız. 1 yıl gibi kısa bir sürede çalışmalar bu seviyeye geldi. En kısa sürede hizmete alacağız.”

Ayancık'ta Afetzedeler İçin Yapılan TOKİ Sona Yaklaştı

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.