Dolar 32,5881
Euro 34,8027
Altın 2.508,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Ayancık’a Özel Kutlu Doğum Çelengi

21 Nisan 2013 Cumartesi Ayancık Müftülüğünün, 25 Nisan Perşembe Ayancık Belediyesinin A.K.M.’de tertipledikleri konferanslarda sergilenmek üzere çelenk yapıldı.

Ayancık’a Özel Kutlu Doğum Çelengi
23 Nisan 2013 15:14

21 Nisan 2013 Cumartesi Ayancık Müftülüğünün, 25 Nisan Perşembe Ayancık Belediyesinin A.K.M.’de tertipledikleri konferanslarda sergilenmek üzere çelenk yapıldı.

Kalp figürü güllerden Arapça ile ’’Muhammed’’ lafzı, kalbi çevreleyen hilal üzerinde yapraklardan Türkçe ile ‘’İnsanlığı Onurlandırdı’’ sözü yazılarak farklı bir çalışma yapıldı.

Bu yılki "KUTLU DOĞUM HAFTAS"nın konusu ’’Hz. Peygamber ve İnsan onuru’’  teması işlenmekte. Çelenkte de ’’Muhammed insanlığı onurlandırdı’’ denilerek adeta özetlenmektedir.

Bu konu ilçemiz, Ülkemiz ve bütün Dünya insanlığının gündemine taşınması toplum tarafından takdirle karşılanmıştır.

Peygamberimiz  (SAV) veda hutbesinde onbinlerce insana hitaben yaptığı o tarihi konuşmasında, insanların canlarını, mallarını ve ırzlarının yeni kişilik değerlerinin ve insanlık onurlarının dokunulmaz olduğu bildirilmiştir.

Sevgili Peygamberimizin tanımıyla iyi Müslüman din kardeşinin ve insanların canına, malına olduğu gibi kişilik onurlarına da saygı gösteren ve onun şahsiyetini dokunulmaz gören kimsedir.

Doğuştan onurlu olarak yaratılan insanı onurlu veya onursuz yapan kişinin fiil ve davranışlarıdır. Davranışları kendisine onurlandırmayan hiçbir gaye kişiyi onurlandıramaz. İnsan ırk, renk, zenginlik, soy sop, mal, makam ve mevkii ile onurlanamaz ve onurlu sayılamaz.

Peygamberimiz insanlığı onurlandırırken o aynı zamanda, ana – babayı, yoksulu, yetimi, kadını, kız çocuklarını ve çocukları gariban ve kimsesizleri onurlandırdı. Yok sayılan insanlar onunla kimliklerini, insanlıklarını buldu. Toplum içinde yer edindi, kabul gördü.

Hiç kuşkusuz kişinin Allah’a kul, Peygamberine ümmetliği konusunda boşluk oluşursa bugün insanlığın içine düştüğü her türlü onursuz badireyi geçmesi zordur.  Zedelenen insanlık onurunun tekrar yücelmesi ve özlenen aydınlığa kavuşması, ancak o güzel insana hakiki anlamda ümmet olabilmekten geçmektedir.

Bu vesileyle çelenk ve programların hazırlanmasında ve sunumundaki katkılarından dolayı İlçe Belediye başkanı Ayhan Ergün’e, İlçe Müftüsü Basri Bektaş’a, Hüseyin bey köyü Köy camii imam hatibi Mustafa Yıldız’a, Yenice Köy C.İ.H. Suat Yıldız’a, Dere köy C.İ.H. Osman Yalınız hocalarımıza, Gazetemiz adına teşekkür ederiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.