Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 16°C

Ayancık’a yeni jandarma binası yapılmalı

Sinop İl Genel Meclisi’nin CHP’li Ayancık İl Genel Meclisi üyesi Ozan Sarısoy, 1981 yılında yapılan Ayancık Jandarma Karakol Binasının artık İhtiyaca cevap vermediğini, ilçeye yakışmadığını ve yıkılarak yeniden yapılması gerektiğini söyledi.

Ayancık’a yeni jandarma binası yapılmalı
3 Şubat 2022 10:06

Sinop İl Genel Meclisi’nin CHP’li Ayancık İl Genel Meclisi üyesi Ozan Sarısoy, 1981 yılında yapılan Ayancık Jandarma Karakol Binasının artık İhtiyaca cevap vermediğini, ilçeye yakışmadığını ve yıkılarak yeniden yapılması gerektiğini söyledi.

Sinop İl Genel Meclisi Şubat ayı ilk oturumunda söz alan CHP’li Ayancık İl Genel Meclisi üyesi Ozan Sarısoy ilçede 1981 yılı şartlarında etrafında yerleşim alanı olmadan inşa edilen Ayancık Jandarma Karakol Binasının günümüz şartlarında etrafında dört beş katlı binalarla birlikte yerleşim yerleri arasında kaldığını belirterek bunun hem güvenlik açısından riskli olduğunu hem de artık günümüz şartlarında ihtiyaçlara cevap vermediği için yıkılarak yeniden yapılması gerektiğini belirtti.
Büyük fedakârlıklarla görev yapan Türk jandarmasının böyle bir binaya layık görülmemesi gerektiğini vurgulayan ve Ayancık ilçesinin bir an önce yeni Jandarma Karakol Komutanlık binasına kavuşması gerektiğini dile getiren Sarısoy, konuyla ilgili daha önce de girişimlerde bulunulduğunu fakat başarılı olunamadığını dile getirdi. Sarısoy meclise konu ile ilgili sözlü önerge verdi.
AYANCIK JANDARMA KARAKOL BİNASI İLÇEYE YAKIŞMIYOR
Ayancık’ta yaşanan sel felaketinde devletin tüm birimlerinin Ayancık’a gerekenleri yaptığının altını çizerek tüm birimlere teşekkür eden Ozan Sarısoy; “Köprülerimiz yapıldı, Ayancık bir şantiye gibi, çayın içinde DSİ çalışıyor. Fakat Ayancık’ta şöyle bir durum var, bu yıllardır Ayancık’a yakışmayan bir bina Ayancık Jandarma Karakol Komutanlık Binası 1981 yılında Cevizli Mahallesine yapılmış. O tarihte Cevizli Mahallesinde herhangi bir yaşam alanı, imar yada herhangi bir bina olmadığı için o zamanın şartlarında yapılan bir bina. Bugün bu jandarma binası ihtiyaca cevap vermiyor ve jandarma binasının içerisinden sel, su, mil, tomruk ne sayarsanız hepsi geçti. Çok zor şartlar altında, Osmanlı zamanından günümüze kolluk görevini icra eden jandarmamız köylerde mücadele veriyor. Düşününki Ayancık Yenigüler, Tarakçı, Erkli köylerine jandarma gidiyor. Jandarma asayişe bakıyor, trafiğe bakıyor, narkotik ile mücadele ediyor ama gel gelelim Ayancık Jandarma Karakol binası bugün bir mezarlık gibi, Ayancık ilçesine yakışmıyor. Belli bir ödeneğin çıktığı, iki kez ihaleye çıktığı ama ihaleye kimse girmediği halen daha halihazırda bugün yaşam alanından çıkmış, ilçeye yakışmayan bir mezarlık gibi duruyor jandarma karakol binası. Ve etrafındaki beş katlı, dört katlı binalar tepesinde dikiliyor. Binanın güvenlik açısında da sıkıntısı var, selden ötürü mağdur oldu. Etrafındaki set yıkıldı, şuanda bir yaşam alanı çok zor. Jandarmamız çok zor şartlarda çalışıyor, lütfen rica ediyorum sayın meclis başkanıma, meclis araştırma komisyonunu çalıştırabilirsiniz. Bununla ilgili buradan size sözlü önerge veriyorum. Sayın valiye bunu iletebilirsiniz, sayın milletvekillerine bunu iletebilirsiniz. Çünkü biliyorsunuz jandarma genel kurmaydan çıktı, İçişleri Bakanlığına bağlandı. Ama tabiki hala askeri disiplin ile yönetiliyor, benim konuştukların Ayancıklı bir vatandaş olarak benim gözlemimdir. Hiçbir şahsi kurum, kuruluş, kişileri bağlamamaktadır. Ayancık Jandarma Karakol Komutanlık binası ilçeye yakışmayan bir binadır, binada tadilat değil binanın tamamen yıkılıp yeniden yapılması gerekmektedir. Bu bina Ayancık’a yakışmıyor. Herkes ilgili yerlere, eşine dostuna bu konuyu ulaştırırsa memnun olurum” diye konuştu.
DAHA ETKİN MÜCADELE İÇİN GREYDER SAYISI ARTIRILMALI
Sinop’ta geçtiğimiz hafta yaşanan yoğun kar yağışında karla mücadele eden özel idare personeline çalışmalarından dolayı teşekkür eden Sarısoy, greyder sayılarının da artırılması gerektiğini vurguladı.
Ayancık dahil diğer ilçelerinde hemen hemen aynı sorunu yaşadığını belirten Sinop İl Genel Meclisi’nin CHP’li Ayancık İl Genel Meclisi üyesi Ozan Sarısoy ; sözlerini şöyle sürdürdü; “Yalnız sayın genel sekreterimiz buradayken söylemeden edemeyeceğim, Ayancık’ta da dahil muhtemelen diğer ilçelerde hemen hemen aynı sorunu yaşıyordur. Greyderlerimiz yetersiz kalıyor, greyder sayısını artırırsak mağduriyetler daha erken kalkar diye düşünüyorum. Bu düşüncemi de sayın genel sekreterimiz buradayken iletmek istiyorum. Tabi her şey maddi imkanlara bakıyor ama greyder ihtiyacımız had safhada. 71 köy 356 mahalle 2 bin kilometre yol ağı 2 greyderle ancak bu kadar oluyor. Malum köylerde hep yaşlı insanlar yaşıyor. Kronik rahatsızlıkları, ilaçları veya kumanyaları bitiyor bunu da belirtmek isterim”.

Ayancık'a yeni jandarma binası yapılmalı

YORUMLAR

  1. emk.öğ.Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    İSTANBULDAN KARDEŞ BELEDİYE BULAN MEMLEKETİNE YARAR SAĞLIYOR…AYANCIK BELEDİYESİDE KADIKÖY , KARTAL ,BEYLİKDÜZÜ ,ŞİŞLİ,BAKIRKÖY ,BEŞİKTAŞ ,SARIYER ,ESENYURT , ATAŞEHİR , BÜYÜKÇEKMECE MALTEPE….HATTA İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ( İBB)….İLE İLETİŞİME GEÇSİN ….HAYDİ AYANCIK SIVA KOLLARI… AMA NE YAZIKKİ CHP BELEDİYELERİ ASLA KURUŞ VERMEZ.