Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

Ayancık'ta 20 bin yavru balık suya bırakıldı

20 bin alabalık yavrusu Kepez Deresi'ne bırakıldı.

Ayancık'ta 20 bin yavru balık suya bırakıldı
Aslan Özdemir
19 Haziran 2014 11:18

Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şubesi tarafından Kepez Deresi’ne 20 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı.

Hayrettin Kaya

Sinop Şube Müdürü Fatma Karahan, Sinop’ta 'Doğal Dere Alabalığı Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi' kapsamında, 8 aylık 20 bin adet yavru alabalığın Kepez Deresi’ne bırakıldığını söyledi.
 

Kırmızı benekli alabalıkların, ülke ekonomisi için doğal bir servet olduğunu belirten Karahan, "Söz konusu proje kapsamında gerçekleştirilen salımlar ile sportif olta balıkçılığının geliştirilmesinin yanı sıra Kepez Deresi civarında yaşayanlar için de alternatif bir gelir kaynağı oluşturulması amaçlanıyor. Ayrıca biyolojik çeşitliliğin sürdürülebilmesi de hedefleniyor" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.