Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 16°C

Ayancık Spor Müzesi Açıldı

Sinop Ayancık’ta tarihi fotoğrafların, kupaların, kösele kramponların olduğu, Ayancık Spor müzesi açıldı.

Ayancık Spor Müzesi Açıldı
25 Ağustos 2023 16:00

Ayancık Spor Kulübü’nün tarihini yaşatmak, kazandığı başarıları sergilemek ve ilçede futbola katkı sağlamak amacıyla oluşturulan Ayancık Spor müzesi ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Müzede 1938 yılına ait tarihi yönetim kurulu karar defteri, kösele kramponlar, kazanılan kupalar, tarihi fotoğraflar, hediyelik eşyalar bulunuyor.

Sergi salonu, yönetim kurulu odası, hediyelik eşya salonundan oluşan müze hakkında kulüp başkanı Taylan Mithat Övet açıklamalarda bulundu.

AYANCIK SPOR, İLÇENİN KÜLTÜREL MİRASIDIR

Övet, 1931 yılında kurulan Ayancıkspor Kulübüne ait binada oluşturulan futbol müzesinin ziyarete açıldığını belirterek, “Kendi yerimizde tadilatlar yaparak Ayancık ve Ayancıkspor’a çok güzel bir mekan kazandırdık. 1931 yılında kurulan kulübümüz ilçenin kültürel mirası olmuştur. O’nun tarihini buraya sığdıramayız ama mekanı iyi kullanarak elimizden gelenin en iyisini yaptık. Hemşehrilerimizin müzeyi gezerek bu tarihi atmosferi yaşamalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

Ayancık Spor Müzesi Açıldı

Maliyetlerin kulüp bütçesinden karşılandığını belirten Övet, “Binadaki inşaat ve mefruşat harcamaları kulübümüz tarafından kendi bütçesinden karşılanmıştır. Tarihi resimlerin büyütülmesi ve çerçevelendirilmesinde sevgili kardeşim Çetin Kurtuluş sponsor olmuştur. Kendisine kulübüm ve şahsım adına desteklerinden dolayı yönetim kuruluna, yağlıboya Atatürk portresi yaparak kulübümüze hediye eden sevgili eşim Gülçin Övet’e, fotoğraf arşivlerini bize açarak yardımcı olan Cezmi Kurtuluş, Besim İlter ve Namık Akın’a, fotoğraflar için yardımlarını esirgemeyen sevgili kardeşim Ömür Omay’a, yapımda çalışan işçi kardeşlerime, bize yetenekli gençlerden çok iyi bir altyapı oluşturan, A takımının temellerini atan U-12,13,14,15,16 yaş gruplarının hocası Mustafa Yağız’a ve binanın temizliğini yaparak dayanışma örneği gösteren genç sporcularıma teşekkür ediyorum” dedi.

Ayancık Spor Müzesi Açıldı Ayancık Spor Müzesi Açıldı Ayancık Spor Müzesi AçıldıAyancık Spor Müzesi Açıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.