Dolar 32,5649
Euro 34,9847
Altın 2.420,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Ayancık Söküçayırı Köyünde 50 Yıllık Su Sorunu Çözüldü

İlçemiz Ayancık’a bağlı Söküçayırı Köyünde yıllardır devam eden su sıkıntısı giderildi.

Ayancık Söküçayırı Köyünde 50 Yıllık Su Sorunu Çözüldü
20 Haziran 2022 14:39

İlçemiz Ayancık Söküçayırı köyünde yıllardır devam eden su sorunu çözüldü. Köy Muhtarlığı tarafından gerçekleştirilen davuz zurnalı program ile köye su hattının gelişi kutlandı.

Sinop İl Özel İdaresi’nin çabaları ile yıllar sonra Söküçayırı köyünün tamamı içme suyuna kavuştu. Köyde düzenlenen program ile su hattının ve selde hasar gören Köy Müzesinin açılışı yapıldı. Ayrıca program kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen Söküçayırı Köyü Yaz Şenlikleri düzenlendi. Açılış programına ve yaz şenliklerine Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Ayancık Kaymakamı İsmail Pendik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, İlçe Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Ayancık Söküçayırı Köyünde 50 Yıllık Su Sorunu Çözüldü

Köyde yürütülen çalışmaların ardından mutlu sona ulaştıklarını ve emeği geçenlere teşekkür eden Söküçayırı Köyü Muhtarı Hasan Akın, “Öncelikle devletimizden, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Valimiz Erol Karaömeroğlu, Milletvekilimiz Nazım Maviş, Kaymakamımız İsmail Pendik, İl Genel Meclisi Başkanımız Yakup Üçüncüoğlu, Genel Sekreterimiz Yahya Çınkıl, İl Genel Meclisi üyelerimiz ve AK Parti İl Başkanımız Uğur Giresun’dan Allah yüz bin kere razı olsun. İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla 12 kilometre uzaklıktan suyumuzu getirdik. Bizlerin 50 yıllık su sıkıntısından kurtarmak için yoğun çaba sarf ettiler. Yıllardır özellikle nüfusumuzun arttığı yaz aylarında ciddi şekilde su sıkıntısının yaşandığı köyümüze adeta hayat verdiler. Bize yapılan bu iyiliği asla unutmayacağız. Bu proje alkışlanacak ve tarihe not düşülecek bir çalışmadır. Yüce Rabbim devletimizi her daim muzaffer kılsın, hiçbir zaman devletimize zeval vermesin inşallah.” diye konuştu.

Söküçayırı açısından bakıldığı zaman tarihi bir ana tanıklık ettiklerini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, “Şehrimizin her noktasına hizmet götürmek için geceli gündüzlü çalışan Özel İdaremiz, köylerimizin ve kırsal mahallelerin yıllardır kronikleşmiş sorunlarını tek tek çözüme kavuşturuyor. Bu kapsamda yaklaşık 50 yıldır içme suyu sıkıntısı yaşayan tüm mahallelere su hattı çekildi. 12 kilometrelik mesafeden susuz mahallelerimize su getirdik. Mahallelerimiz şebeke suyuna kavuştukları için büyük sevinç yaşadı. 50-60 yıllık su sorunu çözülerek, Ayancık Söküçayırı Köyümüzün içme suyu problemi artık tarihe kavuşmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ederim, hayırlı olsun.” dedi.

Ayancık Söküçayırı Köyünde 50 Yıllık Su Sorunu Çözüldü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.