Dolar 32,5286
Euro 34,9326
Altın 2.438,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Ayancık Müftüsü Görevine Başladı

Yeni Ayancık Müftüsü Ömer Ergül görevine başladı

Ayancık Müftüsü Görevine Başladı
8 Aralık 2014 11:01

Tokat – Artova Müftülüğünden Ayancık ilçemize tayin olan yeni Müftümüz Ömer ERGÜL, 04.12.2014 günü resmen görevine başladı. Bilindiği gibi, 15 Eylül 2014'te Müftü Basri BEKTAŞ'ın Tosya'ya  atanmasıyla ilçe müftülüğü münhal olmuştu. Yeni müftümüze "hoşgeldiniz" diyerek hasbihal ederken, 23 yıllık meslek hayatında yaklaşık 10 yıldır Müftü olduğunu açıklayan Ömer ERGÜL, Peygamberimizin "her hayırlı işe besmeleyle başlanması" tavsiyesi gereği, besmeleyle buradaki görevine başladığını belirterek şöyle dedi:

 

"Birbirimizi Allah için seveceğiz. Makam, mevki, para, fakirlik veya başka bir gün benim işime yarar anlayışıyla değil. Bu esnaf için de, öğretmen için de, müftü için de, hoca için de aynı şey yani. Eğer ben sizle konuşurken, kalbim farklı şeyler anlatıyorsa, bu işten bir iş çıkmaz yani. Kalbimin düşündüklerini dilim ile aktarır hayatıma yansıtırsam, bu budur. Bir diğeri de biz, kafamızdaki bilgileri hayata yansıttığımız müddetçe insanlarımıza faydalı oluruz. Ben çok büyük bir âlim olabilirim. Çok iyi kitaplar okumuş olabilirim, ama hayata yansıtamamışsam bunu, boştur bu iş. Onun için bizim din görevliliğimiz caminin dışında başlıyor. Cami içinde herkes hocadır. Ama caminin dışında hoca olabilmek çok zordur. Biz o işi başarmaya niyetliyiz. Başarırsak mutlu oluruz. Başaramazsak sınavı kaybetmiş oluruz yani. Niyetimiz o…"

 

Ayancık'ın yeni müftüsü Ömer ERGÜL'ün özgeçmişi şöyle:

 

10.05.1974 tarihinde Samsun’un Vezirköprü ilçesinin Çal köyünde doğdu. İlköğretimi köyünde, lise eğitimini Vezirköprü İmam-Hatip Lisesinde 1991 yılında tamamladı. 1998 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Meslek Yüksek Okulunu, 2000 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 2001 yılında askerlik hizmetini kısa dönem er olarak İzmir Bornova’da tamamladı. 1993-2002 yılları arasında çeşitli il, ilçe merkezlerinde ve köylerde imam-hatip olarak görev yaptı. 2005 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Trabzon Akçaabat Darıca Eğitim merkezinde ihtisas eğitimini tamamladı. 2005 yılında Adıyaman ili Besni ilçesine Vaiz olarak atandı. 2005 yılında Görevde Yükselme (Müftülük) sınavını kazandı. 2006 yılında Malatya ili Kuluncak ilçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. 2009 yılı Ekim ayında Tokat ili Artova İlçe Müftüsü olarak atandı.

 

2014 yılı ekim ayında da Ayancık İlçe Müftüsü olarak atandı ve 03.12.2014 te göreve başladı. Evli ve 3 çocuğu vardır. Arapça bilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.