Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Ayancık Müftülüğü “Vefa Programı” düzenledi

Ayancık İlçe Müftülüğü “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında emekli imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerine yönelik “Vefa Programı” düzenlendi.

Ayancık Müftülüğü “Vefa Programı” düzenledi
Aslan Özdemir
6 Ekim 2021 09:15
Ayancık Öğretmenevi’nde düzenlenen programda konuşan Ayancık Kaymakamı İsmail Pendik, “Din görevlilerinin ifa ettiği görev zannedildiği gibi kolay bir vazife değildir. Hocalar dini temsil etme makamındadırlar. Çocuğu, genci, yaşlısı herkes hocaların görev kapsamına girmektedir. Emekli hocalarımıza, görevde olanlara tecrübelerini aktararak onların din hizmetlerini daha iyi sunmalarına imkan tanımak gibi önemli bir vazife düşmektedir. Vefat eden din görevlilerine rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyorum. Camiler ve Din Görevlileri Haftası hayırlara vesile olsun.” dedi.
“Sizler din görevlisinin emekliliğinin olmadığının en belirgin örneğisiniz.” diyen İlçe Müftüsü Ömer Faruk Kıvrak ise “Emekli hocalarımız olarak size Başkanlığımızın ve Müftülüğümüzün vefa borcu var. Sizler halen gerek köylerde gerekse merkezde zaman zaman Müftülük hizmetlerinde aktif rol alıyorsunuz. Vermiş olduğunuz hizmetler için teşekkür ediyorum. Camiler ve Din Görevlileri Haftamız hayırlara vesile olsun.” diye konuştu.
“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında emekli din görevlileri ilçe merkezindeki camilerde cuma namazı kıldırdı, hutbe irad etti.
Ayancık Müftülüğü "Vefa Programı" düzenledi Ayancık Müftülüğü "Vefa Programı" düzenledi
Hayrettin Kaya
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.