Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Ayancık Modern Bir Hastaneye Kavuşuyor

Ayancık'ta modern hastane için ihale süreci başladı.

Ayancık Modern Bir Hastaneye Kavuşuyor
Aslan Özdemir
5 Ağustos 2013 14:39

İlçemiz Ayancık'ta moden bir hastanenin yapımı için Sağlık Bakanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokol ardından ihale aşamasına gelindi.

Hayrettin Kaya

Şimdilik 50 yatak kapasiteli olarak planlanan yeni Ayancık Devlet Hastanesi'nin zaman içerisinde yatak sayısının 75'e çıkartılması da hedefleniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, uzun zamandır arsa konusunda problem yaşanan Ayancık Devlet Hastanesi'nin yapımı konusunda ihale aşamasına gelindiğini duyurdu.  

"Sağlık Bakanlığı ile Toki Anlaştı"

Kent merkezi Cevizli Mahallesi Fidanlık bölgesine yapılması düşünülen hastanenin yaklaşık 15 bin metrekare alan üzerinde kurulacağını dile getiriliyor. Başkan Ergün yer probleminin tamamen ortadan kalktığını belirterek "Bu konuda Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli evraklar hastane yapılması amacıyla Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) sunulmuştu. Birkaç gün önce de TOKİ ile Sağlık Bakanlığı arasında gerekli anlaşma imzalandı. Artık ihale süreci başladı" dedi.

Ayhan Ergün açıklamasına şöyle devam etti; "Hastanemiz, 10 dönümünü Orman Bölge Müdürlüğü'nden kamulaştırma yöntemiyle, 5 dönümünü de Ayancık Belediyesi’nin hastane yapılmak amacıyla şartlı olarak Sağlık Bakanlığı'na devretmiş olduğu, toplamda 15 bin metrekare alan üzerinde kurulacak. Yine yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacak hastanemiz içerisinde sosyal tesisler, otoparklar ve çevre projeleri yer alacak.

Şu anda Sağlık Bakanlığı ve TOKİ Başkanlığı arasında yapılan anlaşmayla yapım ihalesi süreci başladı. AK Parti Sinop Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ersoy'un büyük uğraş ve takipleri sonucu, Türkiye de ilk yapılacak hastaneler arasına Ayancık Devlet Hastanesi girmiş bulunmaktadır. Yine Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ersoy'un ilgi ve alakaları ile yakın bir zamanda hastanemizin yapım ihalesinin yapılmasını ve bu yıl içerisinde hastanemizin temelinin atılmış olmasını büyük bir arzu ile beklediklerini ifade etti.

Bu sürece katkı sağlayanlara da teşekkür eden Belediye Başkanı Ayhan Ergün; Hastane yeri ile ilgili arsa sorununun çözümü konusunda ve bu aşamaya gelmesinde yoğun çaba sarf eden İlçe Kaymakamımız Suat Yıldız Bey'e, İlçe Başkanımız Bayram Ali Kalafat Bey'e, Orman Bölge ve İşletme Müdürlüklerimize, Sinop İl Başkanımız Cengiz Tokmak Bey'e ve İlçemize yeni bir hastane kazandırılması noktasında Ankara'da büyük çaba sarf eden Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ersoy Bey'e Ayancık halkı adına teşekkür ve minnetlerimizi sunarız."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.