Dolar 32,3411
Euro 35,0201
Altın 2.321,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Ayancık'ı tanıtmak için bir araya geldiler

Ayancık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Derneği ile ASİDER Ayancık'ın tanıtımına katkı sağlayacak.

Ayancık'ı tanıtmak için bir araya geldiler
Aslan Özdemir
19 Temmuz 2014 13:21

Kısa bir süre önce kurulan Ayancık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Derneği ile Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER) Ayancık'ın çevresini tanıtmak için bir araya geldi.

Hayrettin Kaya

Avrupa'da ve Ayancık'ta bulunan iki derneğin bir araya gelmesiyle düzenlenen etkinlikte Akgöl, İnaltı Köyü, İnaltı Mağarası ve Karlık Yaylası'na gezi düzenleneceği açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ayancık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Muhammed Yavuz, etkinliğe yurt içi ve yurt dışındaki doğa dostu vatandaşların da katılabileceğini belirtti. Yavuz açıklamasında "Erdem Sarısoy, Burçin Öncel, Muhammed Yavuz, Ali Yılmaz rehberliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında Akgöl, İnaltı Köyü, İnaltı Mağarası ve Karlık Yaylası ziyaret edilecektir. Gezimiz 3 Ağustos Pazar günü olup sabah 05.15'te Ayancık Cumhuriyet Meydanında toplanılacak ve 05.30'da araçlar hareket edecektir" dedi.

ETKİNLİK HAKKINDA DETAYLI BİLGİ
Dernek Başkanı Muhammed Yavuz, etkinlik hakkında detaylı bilgileri ve şartları aşağıdaki gibi sıralamıştır.

  1. Sabah saat 05.15'te Ayancık Meydanında buluşulacak ve arabalar 05'30'da hareket edecektir. Lütfen bu saatlere uymanızı istiyoruz.
  2. İstikametimiz AYANCIK-AKGÖL-İNALTI KÖYÜ-İNALTI MAĞRASI-KARLIK YAYLASI olacaktır.
  3. İnaltı Köyünde arabalardan inilerek Karlık Yaylasına kadar 7 km doğa yürüyüşü yapılacaktır. Karlık Yaylasında bulunan Saray Gölü'ne gidilecek ve burada fotoğraf çekimi ve dinlendikten sonra arabalarla İnaltı Mağarası'na gidilecektir. İnaltı Mağarasında kahvaltı yapılacak ve kahvaltıdan sonra mağara gezisi ve fotoğraf çekimi yapılacaktır. Mağaradaki etkinliğimiz bittikten sonra arabalarla Akgöl Orman İşletmesi Tesislerinde dinlenme ve gölün etrafında gezinti ve fotoğraf çekimleri yapıldıktan sonra dönüşe geçeceğiz.
  4. Yukarıda belirttiğimiz programı değiştirmek rehberler ve dernek yöneticileri tarafından yapılacaktır.
  5. Etkinliğe katılan tüm arkadaşlar rehberlerin uyarılarına uymak zorundadır.
  6. Ciddi Sağlık sorunu olan arkadaşların etkinliğe katılmaması rica olunur.
  7. Yanınızda yağmurluk, yedek kıyafetler bulundurunuz.
  8. Ayağınıza yüksek boğazlı bot ayakkabı giyiniz. Kaymayan ve tırtırlı ayakkabıları tercih edin.
  9. Yaylaya çıkacağımız için ani hava değişimleri olmaktadır. Bu yüzden yağmurluklarınızı mutlaka getirin. Yaylada hava soğuk olabilir. Buna göre giyeceklerinizi yanınızda bulundurunuz.
  10. Etkinliğimiz her hava koşulunda gerçekleşecektir.
  11. Kayıt yaptırmak zorunludur.
  12. İnternetten etkinliğe katılıyorum diyenlerin aşağıda bildireceğimiz telefonla mutlaka teyit ettirmesi gerekmektedir. Telefon etmeyenlerin Katılımları mümkün olmayacaktır.
  13. Yanınızda mutlaka su bulundurun.
  14. Sırt çantanızda şapka, güneş kremi, yağmurluk ve yedek çamaşır bulundurun.
  15. Katılımcı sayısına göre araba ayarlanacağından 01-08-2014 Cuma günü saat 18.00'e kadar katılacak arkadaşlar mutlaka telafonla kayıt yaptırınız.
  16. Kahvaltı İnaltı mağrasında yapılacağından mağarada çay yapılmaktadır. Kahvaltılıklar herkes kendisi tarafından getirilecektir.
  17. Katılımcılardan doğayı tanımalarını, ona dokunmalarını, duymalarını ve hissetmelerini bekleriz.
  18. Yürüyüş için rahat giysiler seçilmelidir. İç giyim olarak fanila yerine termal içlik kullanılırsa terin bedene yapışıp hastalık yapması engellenebilir.
  19. Hava koşulları kent merkezine göre daha serin-soğuk, güneşin daha yakıcı olacağı düşünülerek yedek giysiler, güneş gözlüğü ve kremi, şapka alınmalıdır.
  20. Bilek burkulmalarına karşı yaz-kış ayağa boğazlı bir çift bot giyilmesi önerilir. Doğa sırt çantası kullanılmalıdır.
  21. Yürümeye başlamadan önce bir öncü bir artçı belirleyerek katılımcılardan öncüyü geçmemeleri, artçının gerisinde kalmamaları istenecektir. Böylelikle yürünecek güzergah boyunca katılımcıların ortak bir tempoda yürüyüşleri sağlanır. Çeşitli koşullar gözetilerek uygun yerlerde molalar verilir.
  22. Yürüyüşlerimiz dileyen herkesin katılımına açıktır ancak ani sağlık sorunları yaratan hastalıklara sahip olanların yürüyüşlerimize katılmamaları önemle rica olunur. İlaç kullanan arkadaşlarında yanlarında ilaçlarını getirmeleri gerekmektedir.
  23. Yiyecekler yenmeye hazır olmalıdır. Yiyecek pişirmek için ateş yakılmasına izin verilmez. Yürüyüş boyunca katılımcılardan, "Doğadan bir şey almama, ayak izimiz dışında doğaya bir şey bırakmama" kuralına titizlikle uymaları istenir ve gerekiyorsa uyarılır.
  24. Katı bir çöp atmama ve doğal yaşama zarar vermeme disiplini uygulanır. Doğal ihtiyaçlar güzergah boyunca doğal ortamda karşılanır.
  25. Yürüyüş esnasında doğada sigara içilmeyecektir. Orman yangınları bakımından hassas dönemler olduğu için kesinlikle sigara içmeye ve ateş yakmaya izin verilmeyecektir.
  26. Programda oluşacak değişiklikler internet sayfalarında yayınlanacaktır.
  27. Etkinliğe katılım ücreti masrafların kişi sayısına göre belirlenecektir. 
  28. Bu etkinliklerimiz kesinlikle kar amaçlı değildir. İmece usulu olarak belirlenir.
  29. Etkinliğe katılan tüm arkadaşlar yukarıdaki kuralları kabul etmiş sayılır.
  30. Herkes kendi güvenliğinden sorumludur. Doğada gruptan ayrılmaya kesinlikle izin verilmeyecektir.
  31. Katılımcılar kurallara uymak zorundadır.
  32. Bu etkinlik Yeşil Ayancık Doğa ve Gençlik Spor Kulubü Derneği ve ASİDER tarafından düzenlenmektedir.
  33. 01-08-2014 Cuma günü saat 18.00'e kadar telefon ile rezarvasyon yaptırınız.

İletişim : 0532 -6478756

 

Tarih: 03-08-2014

Hareket yeri: Ayancık Meydan

Toplanma Saati: 05:15

Hareket Saati: 05:30

Yürüyüş derecesi: Orta Zorlukta

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.