Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

CHP Ayancık Kadın Kolları’ndan Açıklama

CHP Ayancık Kadın Kolları Başkanı Fatma ÜSTÜN, yapmış olduğu yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını vurgulayarak, çocuk istismarına dikkat çekti.

CHP Ayancık Kadın Kolları’ndan Açıklama
Aslan Özdemir
25 Mayıs 2016 16:56

CHP Ayancık Kadın Kolları Başkanı Fatma ÜSTÜN, yapmış olduğu yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını vurgulayarak, çocuk istismarına dikkat çekti.

Hayrettin Kaya

Üstün, açıklamasının şu görüşlere yer verdi; “ TBMM’de, ‘Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi’ ile ilgili Kurulan ve kamuoyunda, BOŞANMA KOMİSYONU, olarak bilinen komisyonun, 6 mayıs 2016 tarihli araştırma raporu, derhal geri çekilmesi gereken bir rapordur.

Raporun içeriğine bakıldığında, gerek çocuklar gerekse kadınlar için, kabul edilemez hükümler içermektedir.

Rapor, çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla, 5 yıl boyunca sorunsuz ve başarılı bir evlilik sürdürmesi halinde, denetimli serbestlikten yararlanmasını öneriyor.

Devletin görevi, çocuklarımızı her türlü istismardan korumak, bunun önlemlerini almak, bu suçu işleyenleri korumak değil, en ağır ceza ile cezalandırmaktır.

Çocuğun istismarcısı ile evlenmesinin yolunu açmak, hiçbir şekilde, ne hukukla, ne adaletle, ne  hakkaniyetle ne de ahlakla açıklanamaz.

Bu nasıl bir rapordur ki; çocuğun 5 yıl boyunca, istismarcısının, istismarının devam etmesinin, önünü açmaktadır.

Bu nasıl bir rapordur ki, çocuk evliliğinin önünü açmaktadır.

Bu nasıl bir rapordur ki, istismarcıya  denetimli serbestlikten yararlanma yolunu açmakta, korumaya almakta, affetmektedir…

Ey komisyon,kendine gel!…

Benim çocuğuma tacizi bu kadar hafife alamazsın,

Benim ve çocuğum adına, istismarcıyı ödüllendiremezsin affedemezsin.

Benim çocuğumu, istismarcısı ile evlendiremezsin…

Bu rapor, meclis çatısı altında, nasıl olsa çoğunluktayım,meclisten geçiririm diye düşünülüyor ise,bir an önce bu düşüncenizden vazgeçin,

BİZİM SİZİN YASALARINIZA KURBAN EDECEĞİMİZ ÇOCUĞUMUZ YOK.

Ana ve baba olarak, insan olarak en hassas, en cesur olacağımız şey, çocuklarımızdır, bunun böyle bilinmesini istiyoruz.

Günlerdir, bu konuda atılan çığlıkları duymanızı, derhal raporunuzu geri çekmenizi bekliyoruz. Aksi takdirde, buna asla müsaade etmeyeceğimizi bilin istiyoruz…

Şiddet gören kadınlarla ilgili rapordaki öneriler, asla kabul edilemez önerilerdir.

Yıllardır, kadın hakları adına verilen mücadele sonucu, elde ettikleri haklardan, kadınlar,  asla taviz vermeyecek, asla geri adım atmayacaklardır.

Bu raporda öngördüğün gibi;

Şiddet gören kadınlar için, hayati olan, belki onların hayatta kalmalarını sağlayan, koruma tedbirlerini, mesai saatleri ile sınırlandıramazsın.

Koruma tedbiri almak için delil şartı getiremezsin.

Çoğu dört duvar arasında şiddet gören kadına, (delil getir seni koruyayım) demek, hangi mantık ve adaletle bağdaşır.

Erkek mağdur olmasın diye, kadına verilecek nafakayı evliliğin devamı süresine bağlayarak, kadını şiddet gördüğü, mağdur olduğu bu evliliğe mahkum edemezsin.

Bunun adına evliliği korumak diyemezsin, bu evliliği korumak değil, şiddete başvuranı korumaktır, şiddeti meşrulaştırmaktır.

Aile içi şiddeti uzlaşma ve arabuluculuk yöntemi ile çözemezsin.

Erkek şiddetine karşı yasal mekanizmaları bu şekilde zayıflatamazsın.

Ailenin korunması için kurulan komisyondan, toplum olarak beklentimiz, çocuğa ve kadına, istismarı, şiddeti önlemek konusunda, daha ileri, daha önleyici daha koruyucu politikalardır.

Ancak üzülerek ve şaşkınlıkla görüyoruz ki, komisyon ne amaçla kurulduğunu unutmuştur. Aile kurumunun güçlendirilmesi, şiddetin önlenmesi amacı ile kurulan komisyon, yukarda belirttiğimiz önerileri ile tam tersine sonuç yaratacak bir anlayış içerisindedir.

Ancak Cumhuriyet Halk Partisi Kadın örgütü olarak, bu anlayışınızın karşısında olduğumuzu,

Sonuna kadar kadın ve çocuk haklarının koruyucusu olacağımızı,

Kazanılmış haklarımızdan asla ödün vermeyeceğimizi,

Çocuğa ve kadına karşı şiddetle, kararlılıkla, inançla,  mücadele edeceğimizi duyurur,

Aile Komisyonuna buradan,

“RAPORUNU ACİLEN VE DERHAL GERİ ÇEK DEDİĞİMİZİ” Tüm kamuoyu ile paylaşırız.”

YORUMLAR

  1. ümran dedi ki:

    istismarı geç,kemal inönünün yüzünü kara etti.