Dolar 32,3412
Euro 35,1262
Altın 2.241,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 10°C
Cts 12°C

Ayancık Belediye Spor İstedi, Oldu

19 Mart 2013 08:01

Ters Köşe

Mavi beyazlılar böyle istedi: 3 gol, 3 puan

Aslan Özdemir

Karşılaşma öncesi havanın rüzgarlı ve kapalı olmasına rağmen tribünler tıklım tıklım doluydu. Yan tel örgüler boyunca sporseverler yerlerini aldı. Karşı tarafta misafir seyircilere ayrılan kısımda ise 20-25 kişilik gurup davulları ve kulüp pankartlarını açtılar..

Sinop Spor mor formalarıyla sahaya gelirken taşıdıkları pankartta "Sinop Spor Hepimizin" yazısı göze batıyordu. Ardından Ayancık Belediye Spor takımı iki gurup halinde sahaya çıktığında; ilk on birde yer alan oyuncuların taşıdığı pankartta "18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz" ve yedek oyuncuların taşıdığı Şehidimiz BÜLENT YALÇIN‘a hitaben "SENİ UNUTMAYACAGIZ" pankartları alkışlarla sahada görüldü. Bu pankartlar duyguları coşturuyordu.

Takım kadrolarının okunduğu anonsta Ayancık Belediye Spor 16 Bülent isminin ardından tüm tribünün YALÇIN nidası kulakla duyulmaya, gözle görülmeye değerdi. Karşılaşma öncesi 2 pankartta da görüldüğü üzere "Sinop Spor Hepimizin" de Ayancık Belediye Spor sahipsiz mi? Takımınıza sahip çıktığınız kadar şehidinize niye düşünmüyorsunuz? Yağmurun başlamasıyla karşı tribünlerde Kuzeyli Taraftar gurubu önce ek tribünün altına sonrada ikişer, üçer terk ettiler. Ayancık seyircisi her şeyi, şarkılar ve meşale sis duman içinde oyundan hiç kopmadılar. Üzücü olan kısmı ise zaman zaman küfürlü seslerin aralardan tek tük çıkması bu güzelliğe yakışmadı.

Sahada bir günde üç mevsimi birden yaşadık. Yağmuru yağdı, dolu serpişti ve durdu hava açtı. Üç gol bulduk birde penaltımız kaçtı. Her iki takımı da oyunun belli noktalarında sıkışması ve tansiyonun hiç düşmemesi yakaladığı fırsatları daha olumlu kullanan Mavi Beyaz Belediye Spor'un gol yollarında etkili olmaları, skorun üç farka taşınmasıyla sonuçlandı.

Bundan önceki karşılaşmalarda daha etkili olan Ayancık Belediye Spor oyuncularının bazılarında durgunluk olması, oyunun içinde etkili hareketleri yapamamaları Sinop Spor'u daha farklı yıkabilme şansını da azalttı.

Belediye Spor kalesinde Murat'ın 2 şık kurtarışına karşılık Sinop Spor kalecisinin penaltı atışında istediği köşeye topu attırması dışında başka bir katkısı yoktu.

Orta sahanın ilk devre rakip paylaşımında adam kaçırmaları bloktaki Ayancık oyuncularının havanın da etkisiyle topu yere indirmek yerine uzun toplarla şişirmesi önde baskı kurmayı bir bakımda engelledi. Caner yine gününde ve etkiliydi. Sinop Spor takımında ise Kaptan Fatih'in serbest oynamasına müsade edilmesi, bazı pozisyonların etkili olmasına neden oldu.

Bu karşılaşma sabaha kadar oynansa Belediye Spor sahadan yine galip ayrılırdı. Çünkü, Sinop defansı ağır ve kalecileri güven vermiyor.

Saha içinde ilk devre Ayancık Belediye Spor'un iki oyuncu değişimi yapması taktiksel değil zorunlu değişikler olmasındandı.

Önemli olan üç puanın haneye yazılmasıydı. Sinop'ta oynanacak karşılaşmanın Şehir Stadında olması onların avantajına. Mavi beyazların o karşılaşma gelinceye kadar oynamayan oyuncularının da form tutmaları ve takıma katkı sağlamaları şart.

Köprünün altından daha çok değişik renkte sular akacaktır. "Sinop Spor Hepimizin" pankartını Gerze'de açmak için cesaret ister. Eğer mavi beyazlar hata yapmazsa; bu iş bitmiştir. İstedikten sonra bu takımı durdurmak için ancak rakip takımın bir değil iki kişi fazla oynaması lazım.

Darılmadan, gücenmeden; gerektiğinde överek, yeri geldiğinde eleştirerek köşemizin adına yakışır şekilde TERS olmadan, Ters Köşede birlikte olmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.