Dolar 32,5577
Euro 34,8433
Altın 2.430,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Ayancık Akgöl Turizmin kalbi olacak

Ayancıklıların merakla beklediği turizm adına kazanç sağlayacak yeni gelişmeleri Milletvekili Engin Altay müjdeli bir haberle şahsi sitesi üzerinden de duyurdu.

Ayancık Akgöl Turizmin kalbi olacak
27 Ocak 2016 15:01

Ayancıklıların merakla beklediği turizm adına kazanç sağlayacak yeni gelişmeleri Milletvekili Engin Altay müjdeli bir haberle şahsi sitesi üzerinden de duyurdu.

Ayancık Akgöl yaylası üzerinde yapılacak olan bir takım tesis ve özelikle de burada yaşayanların ev pansiyonculuk kültünü geliştirmesini dile getirdi. Yayla da mevcut olan göl turizmin tabi kaynaklarını sağlaması adına en büyük etkenlerden birisi olduğu ifade etti.

Böylelikle Akgöl turizme daha iyi bir şekilde kazandırılacak ve ekonomik durumun da yaylacılar açısından daha iyi hale getirilecek. Sinop ili ve ilçelerin de turizm adına yapılan birçok çalışmaların devam edileceğini bildiren Engin Altay ve belediye başkanı Baki Ergül Sinop ilimizin tüm ilçeleriyle birlikte olmaksızın turizm açısından birçok tabi kaynaklara sahip olduğunu vurgularken bu gelişimi sürdürmek adına da yeni projeler ve yeni çalışmaların olacağını bildirmişlerdir.

Sinop özelikle de kış ayında oldukça güzel bir görünüme sahip oluyor ve hem kış hem de yaz ayların da turizm sayısını arttırmak adına tesislerimizin sayısını da arttıracağımızı bildiriyoruz diyerek ifadede bulundu.

Sinop özellikle 2017 yılında turizm açısından büyük bir olumlu sonuç ile birlikte gelişim sergileyeceğe benziyor ve her alanda olduğu gibi özellikle de liman kısmın da yapılacak olan yenilikler ile birlikte gemilerin giriş çıkış sayılarını da daha fazla hale getirmek adına planlamalar projeler olduğuna dair yetkililer bildiride bulundular.

Yayla turizmini sadece yaz aylarında değil kış aylarında da daha yoğun bir şekilde yaşamak adına yapılacak olan projeler halkı sabırsızlık içerisinde beklentisine sebep olundu. Genelde yaz aylarında tercih edilen yaylalar artık kış aylarında da büyük bir ilgi çekecek ve kayak turizminin de yaygınlaşmasını sağlamak adına çalışmalar sergilenecektir.

Kayak turizmin merkezi olan Uludağ’a rakip olma yolunda büyük bir ilerleme kaydedilecek ve artık yerli yabancı turistlerin ilimizi tercih etmesine vesile olacak yatırımların gerçekleşeceğini yetkililer bildirdiler. Kısa süre de bizler de bu faaliyetlerin gerçekleşmesi adına beklentimizi sergileyeceğiz ve umuyoruz ki Sinop halkı en iyi şekilde olması gerektiği yerde ekonomik durumu ile birlikte de gelişimi sergileyecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.