Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

ASİDER'in Yeni Yönetimi Hızlı Başladı

Yeni seçilerek göreve başlayan ASİDER Yönetim Kurulu Üyeleri görevlerine hızla başladı.

ASİDER'in Yeni Yönetimi Hızlı Başladı
15 Temmuz 2013 15:13

Yeni seçilerek göreve başlayan ASİDER Yönetim Kurulu Üyeleri görevlerine hızla başladı.

Ali Çalışkan başkanlığında yapılan yönetim kurulu toplantısında projelerini kamuoyu ile paylaşan ASİDER  Yönetim Kurulu, Sinop Üniversitesi‘nin büyümesine desteklerinin süreceğini söyledi. Dernek çatısı altında Çocuk ve Gençlik kulüpleride kurmaya hazırlanan ASİDER Yönetim Kurulu, yeni yayın döneminde ASIDER‘in yapımcılığında “Avrupa‘dan Sinop Gündemi“ adı altında televizyon programı yapılacağını açıkladı.

"Avrupa'dan Sinop Gündemi" programı Kanal Avrupa ekranlarında yayınlanacak.

Derneğin  İserlohn'daki lokalinde yapılan toplantıya başkan Ali Çalışkan (Recklinghausen) – Başkan Vekili Yüksel Arslan (Berlin) – Başkan Yardımcısı Yüksel Erdem (Oberhausen) – Genel Sekreter Birol Üstün (İserlohn) – Üye Cihan İncedayı (Iserlohn) katıldılar. Türkiye‘de tatilde olan başkan yardımcısı Erdal Altuntaş (Hamburg) iştirak edemediği yönetim kurulu toplantısında şu kararlar alındı:

1-ASİDER YÖNETİM KURUL TOPLANTILARI TÜM SİNOPLULAR AÇIK
-Bu sonra yapılacak tüm yönetim kurulu toplantıları ASİDER delegelerine, ASİDER üyelerine ve Avrupa‘daki Sinoplulara açık olacak. ASİDER internet sitesinden duyurulacak yönetim kurulu toplantılarına katılan tüm Sinoplular görüş ve önerilerini dile getirebilecekler.

2- ÜNİVERSİTEMİZE DESTEK SÜRECK
Hiç bir devlet kurum ve kuruluşun desteğini almadan Sinop‘a 2080 öğrencilik fakülte binası yaptıran derneğimizin, bundan sonra da üniversitemizin büyümesine desteği sürecektir. Derneğimiz özellikle ilçelerimize yaptırılacak fakülte, yüksek okullara katkı sağlaya hazırdır.  

3-ÇOCUK VE GENÇLİK KULÜBÜ KURULUYOR
ASİDER çatısı altında dünyadaki tüm Sinoplu gençlerimizi ve çocuklarımızı bir çatı altında toplamak için Sinop Çocuk ve Sinop Gençlik Kulübü kuruyoruz. ASİDER‘in internet sitesi, facebook ve twitter adresleri gençlerimiz ve çocuklarımızın buluşma adresi olacak. Çocuk Kulübü‘müze; 0-12 yaşları arasındaki çocuklarımızın, Gençlik Kulübü‘müze; 12-18 yaşları arasındaki gençlerimiz ücretsiz kayıt olabilecekler. Gençlik kulübünün kurulması birlikte geziler ve kamplar düzenlemek

4- ASİDER KART  
Aktif üyelerimiz için üyelik kartları düzenlenecek ve adreslerine gönderilecek.

5-SİNOP DANIŞ
Sinoplu vatandaşlarımızın dertlerine çözüm bulunabilmesi ve onlara bir nebze yardımcı olunabilmesi amacı ile internet sitemizde “SİNOP DANIŞ“ adı altında danışma hattı kurulacak.  

6-SİNOP TV GELİYOR
Yeni yayın döneminde, ASİDER yapımcılığında “AVRUPA‘DAN SİNOP GÜNDEMİ“ adı altında televizyon programı hazırlanacak.  

7- YURT DIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI ÜYE OLUNACAK
Başbakanlığa bağlı YURT DIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI‘na ASİDER olarak üye olarak, ortak çalışmalarda bulunulacak.

Toplantı sonunda başkan Ali Çalışkan yönetim kurulu toplantısına katılan herkese teşekkür ederek, “ASİDER, Avrupa‘nın en büyük sivil toplum örgütlerinden biridir. Kaldı ki, Avrupa‘daki Sinopluların kimliği. Biz hizmet örgütüyüz. Kalbinde Sinop sevdası olan ve Sinop‘a hizmet etmek isteyen herkese kapımız açık" dedi ve Sinopluları  Ramazanı Şerifi‘ni tebrik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.