Dolar 32,5475
Euro 34,9890
Altın 2.427,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

ASİDER’in başkanı yeniden Ali Çalışkan

GELSENKİRCHEN – Avrupalı Sinopular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER) 9. dönem olağan genel kurulunu yaptı.

ASİDER’in başkanı yeniden Ali Çalışkan
10 Mayıs 2019 13:22
GELSENKİRCHEN – Avrupalı Sinopular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER) 9. dönem olağan genel kurulunu yaptı. ASİDER Başkanı Ali Çalışkan dördüncü defa üst üste derneğin başkanı seçildi. Ditib Mescidi Aksa Camii toplantı salonunda yapılan seçimlere ASİDER”in Almanya genelindeki delegeleri katıldı. Divan kurulu seçimlerinde Cesur Özkaya, Barış ve Resul Polatkan divan kurulu seçilerek toplantı yönetimini ele aldılar. Faaliyet raporu ve mali raporların okunmasından sonra eski yönetim oybirliğiyle aklandı. Gündem maddelerinde yer alan „tüzük değişikliği“ maddesi delegelerin oylamasıyla kabul edilerek yönetim kurulu 5’den 10’a çıkarıldı ve yönetim yedeklerle birlikte 16 kişi olarak tüzük değişikliği kabul edildi.
Daha sonra derneğin hedefleri, vizyonu ve misyonu üzerine karşılıklı konuşmalar ve fikir alışverişi yapıldıktan sonra seçimlere geçildi. Başkanlık için başka aday çıkmayınca Ali Çalışkan tekrar başkanlığa aday gösterildi. Tek liste halinde tek aday olarak seçime giren Çalışkan, oybirliğiyle Asider‘in 9. Dönem başkanlığına seçildi. Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:
Sahra Şahin, Şirvan Ünal, Erdal Altuntaş, Cesur Özkaya, Ecmel Yalçın, Bayram Çetin, Şevket Öztürk, Orhan Çetin ve Ahmet Yıldız. Yedek üyeiklere Kadir Sönmez, Erhan Yıldız, Aslan Özdemir, Barış Aydın, Fatih Ünal ve İbrahim Çelik seçildiler.
Denetleme Kurulu ise Ümit Demircan, Birol Üstün, Yüksel Erdem, Resul Polatkan (yedek) ve Nurettin Can‘dan (yedek) oluştu. Asider’in Türkiye’deki çalışmalarını takip etmek üzere ise yılın büyük bir kısmını Sinop’da geçiren üyelerden Mevlüt Aydın ve Aslan Açıkgöz seçildiler.
Başkan Ali Çalışkan yaptığı konuşmada aynı gayret ve özveriyle çalışmaya devam edeceklerini belirterek „Bizim tek bir siyasetimiz olacak. O da Sinop. Sinopluların kimliğini ve aidiyetini güçlü şekilde oluşturmak ve korumaktır. Gençlerimize ve kadınlarımıza dernekte aktif roller vermeliyiz. Ramazan ayında bazı bölgelerde düzenleyeceğimiz iftarlara tüm hemşehrilerimiz katılsınlar. Ayrıca ASİDERolarak yapacağımız Hıdirellez şenlikleri ile sezon öncesi faaliyetlerimizi bitireceğiz. İzin zamanında da Sinop’da çeşitli etkinlikler yapmayı planlıyoruz“ dedi.
ASİDER’in başkanı yeniden Ali Çalışkan ASİDER’in başkanı yeniden Ali Çalışkan
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.