Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Apple Watch 2 yeni özellikler sunacak

Apple Watch 2 modellerinde yeni nesil özellikler sunacak olduğunun net ve resmi bilgisini iletti.

Apple Watch 2 yeni özellikler sunacak
Aslan Özdemir
14 Ocak 2016 20:36

Apple Watch 2 modellerinde yeni nesil özellikler sunacak olduğunun net ve resmi bilgisini iletti.

Hayrettin Kaya
Apple’ın uzun zamandan beri çalışmış olduğu tedarikçi firması Quanta başındaki Barry Lam, ikinci nesil Apple Watch üzerinde çalışmaların başladığını belirtti. Söylenenlere göre Apple Watch 2, 2016’nın ikinci çeyreğinde piyasada olacak. Söz konusu bilgilerin doğru olup olmadığı kesin olarak bilinmese de yeni nesil Apple Watch’un ayak seslerinin duyulmaya başladığını söyleyebiliriz.

 

Apple Watch ilk olarak sınırlı sayıda çıkmıştı, belki bu sefer de böyle olabilir. Ama Barry Lam, 2016 3. çeyrekle birlikte Apple’ın üretimi hızlandırıp, talebi karşılayacağını düşünüyor. Apple’ın izlemiş olduğu yüksek fiyat politikası umarız ki çıkacak olan Watch 2 için de geçerli olmaz.

 

Apple Watch 2 Teknik Özellikleri

 

WeChat

 

Ücretsiz kısa mesaj, arama ve fotoğraf paylaşım uygulaması. 500 kişiye kadar grup sohbeti oluşturabileceğiniz uygulamayla video, resim ve metin gönderimi yapabiliyorsunuz. “Arkadaş Radarı”, “Yakındaki Kişiler” ve “Salla” gibi özellikleri sayesinde yeni kişilerle tanışma imkânı da sunuyor.

 

Day One

 

Dijital günlük uygulaması. Çektiğiniz fotoğrafları, haritada bulunduğunuz noktayı, attığınız adım sayısını, hava durumunu veya dinlediğiniz müziği günlüğünüze kaydedebiliyorsunuz. Apple Watch’a özel olarak ses kaydı alma özelliği de sunuluyor. İsterseniz günlüğünüzün kâğıt çıktısını veya PDF kopyasını da alabilirsiniz.

 

Togethera

 

Değer verdiğiniz insanlarla özel anlarınızı paylaşabileceğiniz bir uygulama. Paylaştığınız fotoğrafları bir zaman tünelinde toplayabiliyorsunuz. Ayrıca paylaşım yapmak için çoklu gruplar oluşturabiliyorsunuz. Uygulama ücretsiz. Ama gönderi başına 10’dan fazla fotoğraf veya 15 saniyeden uzun video yüklemek isterseniz ücretli Premium hesaba geçmelisiniz.

 

Shazam

 

Yolda giderken veya radyoda bir müzik duydunuz ama müzisyenin kim olduğunu bilmiyorsunuz, bu gibi durumlarda Shazam uygulamasını kullanabilirsiniz. Uygulama, çalan müzik eserini birkaç saniye içerisinde algılayıp kime ait olduğunu söylüyor.

 

BiTaksi

 

Bu uygulamayı kullanarak bulunduğunuz yere taksi çağırabilirsiniz. Gelen taksinin konumunu kontrol edebilir hatta ödemeyi de Apple Watch üzerinden yapabilirsiniz.

 

Kitchen Stories

 

Her gün kolayca hazırlayabileceğiniz yemek tarifleri sunan bir uygulama. Tarifler basit ve anlaşılır bir şekilde sunuluyor. Böylece yemek yaparken bileğinizden tarifi kontrol edebiliyorsunuz.

 

Cruncher

 

Bileğinizdeki hesap makinesi. Cruncher ile basit matematik işlemlerini yapabiliyorsunuz. Sade tasarımı sayesinde ekrandaki rakamlara dokunmak da kolay.

 

Timely

 

İşlerinizi yaparken zamanı daha iyi kullanmanıza yardımcı olan bir uygulama. iPhone takviminizle uyumlu çalışıyor. Bir iş üzerinde ne kadar çalıştığınızı analiz edip ona göre üretkenliğinizi artırabiliyorsunuz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.