Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Apple “Error 53” hatasından dolayı dava edildi

“Error 53” hatası alan kullanıcılar çıldırırken Apple’a bir dava da hukuk bürosundan geldi, şirket her seferinde işten sıyırdığı gibi bu seferde davayı kapattırabilecek gibi…

Apple “Error 53” hatasından dolayı dava edildi
13 Şubat 2016 17:03

“Error 53” hatası alan kullanıcılar çıldırırken Apple’a bir dava da hukuk bürosundan geldi, şirket her seferinde işten sıyırdığı gibi bu seferde davayı kapattırabilecek gibi…

Teknoloji devi Apple‘a ait bir cihaz en ufak bir tökezleme belirtisi gösterdiğinde, tekme atmayı isteyenler sıraya giriyor. Bu uzun bir süredir geçerli bir realite, zira aynı şeyin Error 53‘te de yaşandığına tanık olduk.

Error 53 olarak adlandırılan problem, iPhone‘larını üçüncü parti bir tamir servisine götüren kullanıcıların başına gelen bir sorun olarak karşımıza çıktı. Bu tarz servislerde tamir edilen cihazların ekranı ve TouchIDsensörünü tamamen yenilemesi, ilk güncellemeyle birlikte iPhone’ları kilitleyerek kullanılmaz hale getiriyor.

Aslında böyle bir durum karşısında doğrudan Apple’ın kendisini suçlamanın pek bir anlamı yok. Zira, Apple açıkça hatayı; yetkili bir servise gitmeyerek sizin yaptığınızı söyleyebilir. Fakat, öyle görünüyor ki bazı kullanıcılar bu sorun karşısında Apple’ın o kadar da masum olmadığını düşünüyor.

PCVA adlı bir hukuk firması Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi‘nde açtığı bir davayla bu sorun nedeniyle teknoloji devinden 5 milyon dolar talep ediyor. Sorunun yarattığı zararlara karşı böyle bir dava açan firma, ayrıca müşteriler için ücretsiz tamir hakkı ve soruna uzun süreli bir çözüm sağlayan bir yazılım güncellemesi de istiyor.

Konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında “madem güvenlik Apple için çok önemli, o halde telefonlar neden bazen aylarca yazılım güncellemesi olmadan sorunsuz çalışabiliyor” diyen firma, “Error 53 gibi sorunların yalnızca Apple’ın işletim sisteminin yeni versiyonunu indirirken ortaya çıkmasına” dikkat çekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.