Dolar 32,5976
Euro 34,7961
Altın 2.488,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Apple Bir Projeye Daha İmza Attı!

Dünya teknoloji lideri olarak bilinen Apple’ın, yeni bir sanal gerçeklik cihazı adı altında çalışmakta olduğu bir süredir gündemde yerini aldı..

Apple Bir Projeye Daha İmza Attı!
31 Ocak 2016 13:45

Dünya teknoloji lideri olarak bilinen Apple’ın, yeni bir sanal gerçeklik cihazı adı altında çalışmakta olduğu bir süredir gündemde yerini aldı.

Yeni gelen iddia durumlarına yönelik olarak, geniş bir uzman ekibini proje içerisine dahil etmiş olduğunu ve şu andan itibaren bazı başlık prototipleri oluşturulduğu yönü içerisinde.

Financial Times’ta yer alan habere göre bu “gizli araştırma ekibi” farklı zamanlamalar içerisinde yapılmakta olan işe almalar ile firma bünyesine katılımı olan yüzlerce çalışan kişiden meydana gelmektedir. Apple’ın bu projesine ayrıca, Microsoft’un HoloLens ekibinden bazı çalışan kişilerin ve Lytro gibi kamera firma gruplarının da sanal gerçeklik teknolojileri hakkında çalışmakta olan birden fazla uzmanın da gizlice dahil edilmiş olduğu vurgulanmıştır.

Cupertinolu firmanın çalışan kişiler yanında geride bırakılan son seneler Flyby Media, PrimeSense, Metaio ve Faceshift gibi sanal ve arttırılmış olan gerçeklik bağlamı içerisinde yararlanılması planlanan bazı firma grupları da doğrudan satın almış olduğu belirtiliyor. Firmanın bu doğrultu içerisinde yeni hedefinin ise sanal gerçeklik başlıklarında kullanabilecek olduğu optik teknoloji hedefine odaklanmış olan firmaları bünyesine katmak olduğu ön plan içerisinde belirtiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.