Dolar 32,5067
Euro 34,8128
Altın 2.490,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Antalya’da caddenin trafiğe kapatılması için referandum yapıldı

Antalya’nın Muratpaşa beldesinde bulunan Şarampol Caddesi için yapılan referandumda yüzde 90.19 evet oyu kullanıldı.

Antalya’da caddenin trafiğe kapatılması için referandum yapıldı
5 Ocak 2016 19:06

Büyük projeler için sandık kurarak referandum yapan ilk belediye olan Antalya Büyükşehir Belediyesi “Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım Projesi” için halkı sandığa davet etti. Katılımcı demokrasi ve şeffaf yönetimle projeyi halka soran Başkan Menderes Türel sandıktan çıkan 90.19 evet oyuyla projeyi yaşama geçiriyor.

Projede caddenin yayalaştırmasından, dış cephelerin düzenlenmesine, park ve otoparklardan oyun alanlarına kadar tüm detayların düşünüldüğü proje ile efsane cadde dünyanın en ünlü caddeleri arasına girmeye hazırlanıyor. Ünlü kent mimarı Can Kubin kanatından hazırlanan proje ile cadde kentin cazibe merkezleri arasında yerini alacak.

REFERANDUMA GİDEN İLK BELEDİYE

Elmalı, Balbey, Tahılpazarı, Cumhuriyet, Güvenlik, Kızılsaray, Muratpaşa, Sedir, Üçgen mahallerinde kurulan 4 bin 637 kişinin oy kullandığı sandıklarda efsane cadde Şarampol’u eski günlerine döndürecek projeye evet oyu çıktı. Sandıklara akın eden Yurttaşların yüzde 90.19’sı projeye evet oyu verdi.

Oy kullananların yüzde 9.67’si projeye hayır dedi. Büyükşehir Belediye Reisi Menderes Türel, Yurttaşların kararının kendileri için her şeyden önemli olduğunu söyleyerek, sonucun ardından vakit kaybetmeden çalışmaya başlayacaklarını söyledi. Büyük projeler için sandık kurarak referandum yapan ilk belediye olduklarına dikkat çeken Türel, “Dünyanın birçok ülkesinde bu tür uygulamalar yapılıyor. Biz Türkiye’de çok fazla alışık değiliz. Seçimlerden önce önemli projeleri halkımıza soracağımıza söz vermiştim. Bu ikinci referandumumuz. Raylı sistemin ikinci etabıyla alakadar hususu Yurttaşlara sormuştuk. 8 bin 400 kişi katılmış ve Yurttaşların yüzde 98.42’si pozitif cevap vermişti. Biz de Yurttaşımızın dediğini yaptık. Yarın da raylı sistem ikinci etabın temelini atıyoruz” dedi.

“PROJELERİ HALK ONAYLARSA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Referandumun tam bir seçim ciddiyetinde yapıldığını ifade eden Başkan Türel, “Seçmen listelerini seçim kurullarından alıyoruz ve Yurttaşlar kimlikleri ile gelip imza karşılığı oy kullanıyorlar. Bir seçimde nasıl oy kullanılıyorsa bu referandumda da aynı şekilde yapıyoruz. Biz her projemiz doğrudur diye bir şey söylemiyoruz. Biz ortaya koyduğumuz bir projeyi halkımız onaylarsa gerçekleştirmek için gayret ediyoruz. Bugün de halkımızın ayağına giderek, Yurttaşımızın kanaatini aldık. Antalyalılara Şarampol’u eski günlerine döndürelim mi diye sorduk. Onlar da yüzde 90.19 oranında evet dedi. Artık çalışma zamanı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.