Dolar 32,5065
Euro 34,9601
Altın 2.434,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

“Anadolu’da Bir Sanayi Kenti: Ayancık”

Ayancık Kereste Fabrikası

“Anadolu’da Bir Sanayi Kenti: Ayancık”
7 Kasım 2022 17:50
İyi Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz ŞANLAN sosyal medya hesabında “Anadolu’da Bir Sanayi Kenti: Ayancık” diyerek “Ne yazık ki Cumhuriyet değerleri bir bir yok edilirken Sinop Şise Cam fabrikası gibi, Ayancık Kereste Fabrikası da yerle bir edilmiştir.” dedi.
Başkan Şanlan’ın sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklama;
“Anadolu’da Bir Sanayi Kenti: Ayancık” Cumhuriyet’in ilk yıllarında sineması, hastanesi, hayvan hastanesi, tenis kortu, spor alanları bulunan kasaba,fabrika sayesinde Türkiye’de elektriğe en erken kavuşan yörelerden birisi olmuştur. İstihdam ve ekonomik refah sayesinde köy görümünden sanayi şehrine dönüşmüştür.
Ne yazık ki Cumhuriyet değerleri bir bir yok edilirken Sinop Şise Cam fabrikası gibi, Ayancık Kereste Fabrikası da yerle bir edilmiştir. Fabrikaya ait olan arazi şuanda odun deposu olarak kullanılmaktadır.
Ayancık Kereste Fabrikası KİT bünyesinde yada özel teşebbüs girişimleri ile faaliyete geçtiği takdirde ve tam teşekküllü çalıştığında Ayancık ilçemizde, tahmini 3 bin kişi istihdam edilecektir.
Sadece istihdamdan kaynaklı aylık 35 milyon, yıllık 420 milyon sıcak para Ayancık ilçemizin piyasasında olacaktır.
Cumhuriyet’in ilk yıllarında çalışmış bir fabrikanın faaliyete geçirilmesi imkansız değildir. Buna bağlı olarak göç engellenecek, ilçemize geri dönüşler artacaktır.
Ayrıca yüz ölçümüne göre Türkiyenin en çok orman alanına sahip olan ilimizde, bu fabrikanın faaliyete geçmesi asla hayel değildir. Fabrika yerinin lokasyonu nedeniyle de deniz taşımacılığına uygun bir konumdadır.
Sadece durumdan fazife çıkartıp vaziyet alacak kararlı idarecilere ve siyasilere ihtiyaç vardır.
Biz kararlıyız, çözeriz.
Genel Başkan yardımcımız ve Sakarya Milletvekilimiz Sn. Ümit Dikbayır bey’in aracılığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdirdiğimiz araştırma önergemizi Sinoplu hemşehrilerimiz ile paylaşıyoruz .
Kamuoyuna saygı ile duyurulur…
Yılmaz Şanlan
İYİ Parti Sinop İl Başkanı
“Anadolu’da Bir Sanayi Kenti: Ayancık” “Anadolu’da Bir Sanayi Kenti: Ayancık” “Anadolu’da Bir Sanayi Kenti: Ayancık”
“Anadolu’da Bir Sanayi Kenti: Ayancık”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.