Dolar 32,5069
Euro 34,9330
Altın 2.437,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Altında Düşüş Son Fırsat Olacak!

Para ve Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklama durumunda, altın fiyatlarının ocak ayı içerisinde yatırımcısına en fazla kazandıracak olan yatırım aracı olduğunu belirtti. Altının, ocak ayı içerisinde yatırımcısına tam % altı,altı değer kazandırmış olduğunu belirten Memiş, “Belirtilen bu durum şubat ayı içerisinde de değişmediğini gördük. Geçtiğimiz hafta altının onsu küresel piyasalar içinde ise bin 264 dolara yükselmiş iken iç piyasalar içinde ise gram altın/TL kuru 118,96 TL’ye yükseldiği görülmüştü” ifadelerine yer verdi..

Altında Düşüş Son Fırsat Olacak!
23 Şubat 2016 11:42

Para ve Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklama durumunda, altın fiyatlarının ocak ayı içerisinde yatırımcısına en fazla kazandıracak olan yatırım aracı olduğunu belirtti. Altının, ocak ayı içerisinde yatırımcısına tam % altı,altı değer kazandırmış olduğunu belirten Memiş, “Belirtilen bu durum şubat ayı içerisinde de değişmediğini gördük. Geçtiğimiz hafta altının onsu küresel piyasalar içinde ise bin 264 dolara yükselmiş iken iç piyasalar içinde ise gram altın/TL kuru 118,96 TL’ye yükseldiği görülmüştü” ifadelerine yer verdi.

Daha öncelerden ise 2016 senesinin “altının senesi” olacağını söylemiş olarak hatırlatan Memiş, şöyle konuştu:
“Altın fiyatlarının 119 lira sınırına kadar yükselmesi vatandaşta bir tedirginlik yaratmadı, ama şimdilik. Bugünlerde düğün sezonu olmadığı için vatandaşlar daha zarar hesabı yapmaya başlamadılar. Halbuki 3 ay önceki fiyatla bugünkü fiyatlar arasında düğün maliyetlerinde ciddi yükselişler var. Örneğin; düğün yapacak bir vatandaş altın alışverişi için kuyumcuya gittiğinde ortalama 30 bin liralık alışveriş yapıyor. 30 bin liralık alışverişten bugünkü zararları 5 bin 500 liradır. Yani altının gramı 100 lira iken 119 liraya kadar yükseldi.”

“Düğün yapacaklar dikkatle izlemeli”
Memiş, altında düşüş eğiliminin başladığını belirterek, “Bugün 114,50 liradan işlem görüyor. Bu düşüş eğiliminin devam etmesini bekliyorum. İlk destek seviyesi 110 lira, devamında da 108 lira” dedi.

Altının piyasa oyuncuları için kısa vadeli yatırım aracı olmadığına işaret eden Memiş, şunları kaydetti:
“Oyuncular, maliyet yaptıktan sonra en az 6 ay beklerler. Bu da demek oluyor ki nisan, mayıs ayına kadar rahatız. Mayıs ayı ile birlikte düğün sezonu, nişan sezonu başlıyor. Altının gramının 110 liraya gerilemesi halinde düğün yapacakların dikkatle izlemelerini tavsiye ediyorum. Biraz daha gerilerse 108 lira desteği önemli. Bence bu yıl için bu düşüşler son fırsat olabilir. Düğünlerde çeyrek altın ya da bilezik hediye takacakların da bu fiyatları önemle takip etmeleri gerekiyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.