Dolar 32,3425
Euro 35,1086
Altın 2.309,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Almanya-Sinop Uçuşları İçin Destek Bekleniyor

Almanya-Sinop arası direk uçuş seferleri için başlatılan çalışmalara destek bekleniyor.

Almanya-Sinop Uçuşları İçin Destek Bekleniyor
Aslan Özdemir
11 Eylül 2019 09:33

Almanya-Sinop arası direk uçuş seferleri için başlatılan çalışmalara destek bekleniyor.

Hayrettin Kaya

Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği (ASİDER) tarafından uzun zamandır Almanya-Sinop direk uçuş seferlerinin başlatılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. ASİDER Genel Başkanı Ali Çalışkan “Bugün Sinop’a yurt içinden haftalık yaklaşık 10 uçak seferi oluyor. Biz Avrupa seferlerini de başlatabilirsek, Sinoplular olarak her gün uçakları doldurabilecek kapasiteye sahibiz” dedi.

ASİDER Genel Başkanı Ali Çalışkan, ASİDER Genel Başkan Yardımcısı Şirvan Ünal ve ASİDER Türkiye temsilcisi Aslan Açıkgöz, SİAD Sinop Şubesinde bir araya geldi.

Avrupa’da 90 Bin Sinoplu Var
Avrupa’da yaşayan ve Türk pasaportu taşıyan 90 bin Sinoplunun olduğunu belirten Genel Başkan Çalışkan, yurt dışı seferlerinin bir an önce başlamasının gurbetçiler için önemli olduğunu söyledi. Çalışkan; “Bugün Sinop’a yurt içinden haftalık yaklaşık 10 uçak seferi oluyor. Biz Avrupa seferlerine de başlatabilirsek, Sinoplular olarak her gün uçakları doldurabilecek kapasiteye sahibiz. Burada asıl önemli olan, doğasıyla tarihiyle keşfedilmeyi bekleyen Sinop’umuza Almanları da taşıma fırsatı yakalayacağız. Çünkü alternatif turizm konusunda Avrupalılar çok büyük bir arayış içerisinde. Bu durum Sinop’umuzun ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacak.” dedi.

Almanya Uçuşa Hazır, Ya Sinop?

Çalışkan; “Bizim bu talebimize Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Salim Akbaş çok büyük destek verdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kendisi gerekli görüşmeleri yaptı, her şey hazır durumda. Biz oradaki tüm alt yapıyı tamamladık. Buradaki alt yapının tamamlanması gerekiyor. Bu anlamda tüm siyasilerimizden ve mülki amirlerimizden destek bekliyoruz.” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.