Dolar 32,5484
Euro 34,8443
Altın 2.433,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Ali Çöpçü'den 8 Mart Mesajı

Ak Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü'den Mesaj

Ali Çöpçü'den 8 Mart Mesajı
7 Mart 2015 13:13

 Tarihimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. Kadınlar bizlere iyiyi-doğruyu, sevgiyi-saygıyı, paylaşmayı öğreten ilk öğretmendir. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve bundan sonra da almaya devam edeceklerdir.
 
Son yıllarda kadın sayısının her alanda artarak devam ediyor olması, değişim ve dönüşümün en somut örneğidir. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden itibaren har alanda olduğu gibi kadınlarımıza yönelik pek çok alanda ilklere imza attık ve pek çok yeni düzenlemeler gerçekleştirdik. Cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM'de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nu kuruldu. 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen referandum ile de kadınlarımız pozitif ayırımcılık kapsamına alındı. “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine” dair kanun ile şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esaslar belirlenmektedir. Şimdiye kadar yapılanları yeterli görmüyor, daha iyisini daha güzelini yapmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.
 
Cennet annelerin ayakları altındadır buyruğuna yürekten inanan bir dinin mensubu olarak, kadınlara yönelik şiddete, ayrımcılığa ve her türlü istismara karşı olduğumuzu belirtmek isterim. Bu itibarla, en büyük idealimiz Kadınıyla-Erkeğiyle ele ele vererek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak, her alanda güçlü, insan hak ve özgürlüklerinin alabildiğince yaşandığı bir Türkiye'dir. Bu düşünceler ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, Dünyada ve ülkemizde kadın erkek tüm insanlar için barış, eşitlik, adalet ve özgürlüklerin gelişmesine katkı sağlamasını diliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.