Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

AKP'den Sinop'a Üvey Evlat Muamelesi

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Orman Bölge Müdürlüğü’nün kapatılması ile ilgili olarak hukuk skandalı yaşandığını söyledi.

AKP'den Sinop'a Üvey Evlat Muamelesi
Aslan Özdemir
24 Kasım 2015 11:20

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Orman Bölge Müdürlüğü’nün kapatılması ile ilgili olarak hukuk skandalı yaşandığını söyledi. Karadeniz, “AKP, Sinop halkına üvey evlat muamelesi yapmıştır. Bu davranış kabul edilemez. Yaşanan hukuk skandalına karşı mücadelemiz sürecek ve Sinop Orman Bölge Müdürlüğünün açılması için siyaseten ve siyaset üstü bütün çalışmaları yapacağız” dedi.
 

Hayrettin Kaya

Bakanlar Kurulu’nun 11.8.2011 tarihli kararı ile Çanakkale ve Sinop Orman Bölge Müdürlükleri kapatılmış, 1 Kasım seçimleri öncesi Seçim Hükümeti’nin AKP’li Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatı ile Çanakkale'ye Orman Bölge Müdürlüğü tabelası asılması Sinop’a karşı AKP çifte standart tavrının ilk somut adımı olmuştu. Mersin Anamur'da düzenlenen, KKTC Su Temin Projesi açılışında Orman Genel Müdürüne, Çanakkale'ye Orman Bölge Müdürlüğü tabelasının asılması için talimat veren Orman ve Suişleri Veysel Eroğlu “Orman Genel Müdürümüze, 'Çanakkale'ye bölge müdürlüğü tabelasını asın' diye talimat verdim. Bakanlar kurulunda da imzaya açıldı. Kısa zamanda çıkar. Ama şu anda tabela asılacak ve hemen faaliyete başlayacak. Ben, Çanakkale'ye Orman Bölge Müdürlüğünün hayırlı olmasını gönülden diliyorum. Çanakkale'yi seviyoruz. Çanakkale'ye en büyük yatırımları Orman ve Su İşleri Bakanlığı yaptı. Hizmetlere devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Bütün Çanakkalelilere en kalbi duygularla selam ve sevgilerimi iletiyorum” demişti. 

“Hukuk Skandalı!”
 

Bakanlar Kurulu’nun 2011 yılında aldığı kararla Sinop ve Çanakkale Orman Bölge Müdürlüklerinin kapatılmasını sık sık gündeme getiren ve “Sinop Orman Bölge Müdürlüğünün kapatılması AKP için büyük bir hataydı” diyen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, hukuk skandalı yaşandığını söyledi. 
 

Karadeniz şu bilgileri verdi:

“Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, 26.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla kuruluş kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlanmadan önce tabelası asılmış, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 8/9/2015 tarihli ve 187199 sayılı yazısı üzerine 04/11/2015 tarihli ve 29522 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2015/8135 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla, şartlar değişmediği halde, 4 yıl sonra tekrar açılmıştır. 2011 yılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kapatılan müdürlüklerin kapatılmasının yürürlüğünün durdurulması için üzerine Tarım Orman İş Sendikası’nın Danıştay’da açtığı dava süreci devam etmektedir. İlginç olan ve hukuk skandalı olarak değerlendirdiğimiz konu ise, davada sendikanın Sinop ve Çanakkale Bölge Müdürlüklerinin kapatılmasına karşı yaptığı savunma ve gerekçelerin, Bakanlar Kurulu’nun Çanakkale Bölge Müdürlüğü’nün açılması için kullandığı gerekçeler ile aynı olmasıdır. Yani, Bakanlar Kurulu 4 yıl önce aldığı kararının gerekçelerini bugün çürüterek aksi yönde karar almıştır.  Böyle bir durumda Çanakkale Bölge Müdürlüğünün açılarak Sinop Bölge Müdürlüğünün kapalı kalması skandaldan öte AKP’nin Sinop’a çifte standart uygulamasıdır. AKP Sinop’a üvey evlat muamelesi yapıyor.  Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğümüzün açılmasına elbette alkış tutuyoruz. Yanlıştan dönülmüştür. Fakat aynı Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan, aynı gerekçelerle kapatılan Sinop Bölge Müdürlüğü neden açılmamaktadır. Bu davranış kabul edilemez. Sinop Bölge Müdürlüğümüzün açılması için gereken her türlü çalışmalarımızı başlattık. ”

AKP'den Sinop'a Üvey Evlat Muamelesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.