Dolar 32,3160
Euro 35,0944
Altın 2.294,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Akkuyu Nükleer Santrali Çalışmaları Başladı

Mersin Akkuyu'da nükleer santral projesinin şantiye çalışmaları başladı.

Akkuyu Nükleer Santrali Çalışmaları Başladı
Aslan Özdemir
24 Aralık 2013 20:15

Akkuyu nükleer santrali için şantiye çalışmaları başladı. Sinop ve Akkuyu nükleer santral projelerine ek olarak üçüncü santral için de düğmeye basıldı.

Hayrettin Kaya

Enerjİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Akkuyu'daki santralin müzakerelerini bitirdik. Şantiye çalışmalarına başlandı. Sinop'taki santralin müzakerelerini bitirmemiz, ondan sonra da üçüncü santralin müzakere sürecine girmemiz lazım" dedi.

Yıldız, "Şu anda bizim için herhangi bir olumsuzluk yok'' dedi. Üçüncü nükleer santralle ilgili konuşan Bakan Yıldız, "Türkiye 3. santralle alakalı yapım iradesini ortaya koymuştur. Bugün, yarın başlayacak diye bir durum yok. Biz adım adım birinci santralin, Akkuyu'daki santralin, müzakerelerini bitirdik. Şu anda şantiye çalışmalarına başlanıyor'' dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.