Dolar 32,6064
Euro 34,8200
Altın 2.513,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Ak Parti’den Basına İftar

AK Parti'den Sinop’ta görev yapan basın mensuplarına bir iftar yemeği verildi.

Ak Parti’den Basına İftar
7 Ağustos 2013 15:51

Ak Parti Sinop İl Başkanlığı tarafından, Sinop’ta görev yapan basın mensuplarına bir iftar yemeği verildi.

Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, İl Başkanı Cengiz Tokmak, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Soysal ve Gençlik Kolları Başkanı Önder Dinçer ile Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı yemekte bir konuşma yapan İl Başkanı Cengiz Tokmak, davetlerine katılan basın mensuplarına teşekkür ederek özetle şunları söyledi: “Biz, halkımızla beraber düşündüğümüz ve onların duygularını içimizde hissettiğimiz için, onlardan aldığımız sinerji ile hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy da yemekte yaptığı konuşmada, Ak Parti’nin en büyük başarısının, gittikleri yerlerde halkla iç içe olmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Gittiğimiz her ilçede Kaymakam ve Belediye Başkanlarımızla görüşüp yatırımlarla ilgili bilgi aldık. Seçim döneminde neyi vaat ettiysek, verdiğimiz sözlerin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadık. İl ve İlçelerimizdeki yatırımların devam ettiğini görmek bizleri son derece memnun ediyor. Yatırımlarda ödenek sıkıntısı yok. Allah razı olsun Başbakanımızdan, bizi hiç ödeneksiz bırakmadı. İl, ilçe ve köylerimizde yol yapım çalışmaları, acil okul ihtiyaçları, hastane ve sağlık merkezleri, sulama barajları gibi yatırımlarımız sürüyor. Doğalgaz hattı Korucuk Köyü’ne kadar Botaş’ın görevi, şehiriçi dağıtım projesi ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK tarafından yapılacak. Yatırımlarda önce zemin etüdü projesi ihale ediliyor, daha sonra esas proje hazırlanıp ihale ediliyor. Bu işler için de enaz 1,5 yıllık bir zaman gerekli. Ayrıca; yatırım ödenekleri de her yıl sadece Mart ayında düzenlenir” dedi.

Gerze İlçesi’nde yapılması planlanan termik santral konusuna da değinen Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, bu firmanın ÇED sürecinin dondurulduğunu açıklayarak bu konuda şunları söyledi: "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gerze Enerji Santrali konusunda süreci dondurdu. Mevcut proje, iktidarımızı yeterince tatmin etmemiştir. Yarın ikna edebilecekleri bir projeyle gelirlerse durum değişebilir. Bununla ilgili zemin etüdü yapılırken, termiğe karşı olmanın yakmak yıkmak olmadığını söylemiştim. Termiğe karşı mücadele edilecekse, bunun hukuki yolu malumdur. Burada çoluk çocuğun telef olmasına, gençlerin tahrik olmasına gerek yok demiştim" dedi.

Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy Sinop’ta yapılacak olan Nükleer Santral konusunda da şunları söyledi: “Nükleer santralin inceleme, araştırma ve etüd çalışmaları enaz 3 yılı alacak. En uygun alan seçilecek ve 3 yıl sonra inşaat süreci başlayacak. 7 yıl sürecek olan inşaat sürecinde 10 bin kişi çalışacak. 10 yıl sonra elektrik üretmeye başlayacak ve 2 bin kişi kalifiye eleman çalışacak” dedi.

Milletvekili Ersoy; yapım çalışmaları süren Sinop Havalimanı’nın ise uluslararası standartlarda 29 Ekim’de hizmete açılacağını ve açılışa Başbakan’ın da gelmesini arzuladıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.