Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Adet Ağrısı İçin 5 Basit Yöntem

Aşırı hassasiyet, karın ağrıları ve stres ile birlikte her ay tüm kadınların yaşadığı ağrılara iyi gelen yöntemleri sıraladık.

Adet Ağrısı İçin 5 Basit Yöntem
13 Şubat 2016 17:10

Aşırı hassasiyet, karın ağrıları ve stres ile birlikte her ay tüm kadınların yaşadığı ağrılara iyi gelen yöntemleri sıraladık.

Adet öncesi dönemde hissedilen depresyon halleri, yorgunluk, gerginlik ve şişkinlik gibi belirtileri hafif atlatmak çok kolay.

  1. Öncelikle bol bol dinlenin ;

Uzun süreli ayakta kalmak ve aşırı yorgunluk şiddetli alt karın bölgesi ağrılarına sebebiyet verebilir. Dinlenerek ve ayakta kalmamaya çalışarak kendinizi koruyabilirsiniz.

  1. Sıcak uygulama hayat kurtarır ;

Adet öncesi dönemde başlayan şişkinlik ve ağrı durumlarında uygulayabilceğiniz basit yöntemlerden birisi de masaj eşliğinde sıcak uygulama yapmak olacaktır. Özellikle alt karın bölgenize sıcak su torbası ile sıcak uygulma yaptığınızda hem ağrılara iyi geldiğini hem de rahatlattığınızı hissedeceksiniz.

Ilık su ile duş almak ağrılara ve şişkinliklere iyi gelecektir.

  1. Adet ağrısına iyi gelen çaylar tüketmek ;

Siyah çay ve kahve tüketimi yerine ağrılarınıza iyi gelebilecek ve sizi sakinleştirebilecek, yatıştırabilecek bitkisel çaylar içmeniz iyi olacaktır. Sarı kantaron, melisa, ıhlamur, adaçayı, böğürtlen çayı ve ahududu çayı önerilen bitkisel çaylardan bazılarıdır. Antioksidan etkiye sahip böğürtlen ve adaçayı ağrılara ve şişkinliklere iyi gelecektir. Melisa ve sarı kantaron sizi hem sakinleştirir hem de yatıştırır. Gün içerisinde bu çaylardan tüketmeniz çok kolay bir adım olacaktır.

  1. Yeterli ve dengeli beslenmek ;

Güne spor ve egzersiz yaparak başlamak, düzenli ve yeterli bir uyku, güne erken başlamak ve ılık bir duş sayesinde hem sağlıklı kalabilir hem de adet dönemlerinizi daha rahat ve sakin atlatabilirsiniz. Bunun yanı sıra en önemli nokta da beslenmektir. Bol bol meyve ve sebze tüketimi, protein açısından zengin beslenerek bağışıklığınızı koruyabilir ve adet sancılarını kolayca atlatabilirsiniz.

  1. Medikal uygulamar ;

Tüm bunlara rağmen ağrılarınız geçmiyor ve şikayetleriniz devam ediyorsa doktorunuzun önerdiği ağrı kesici ilaçları kullanmak doğru olacaktır.

Akupunktur ve refleksoloji gibi fizyoterpi tedavileride sorunlarınıza çözüm olacaktır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.