Dolar 32,6073
Euro 34,7559
Altın 2.515,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Adalet ve Demokrasi Haftası

Adalet ve Demokrasi Haftası
23 Ocak 2015 18:42

Demokrasiyi barışı ve bilimi savunanlar engellenmemeli

 

Aydınlanma yolunda ilerlerken, aydınlanmanın ışığın kitlelere ulaşması her devir de, hep engellenmek istenmiştir. Işığın getirdiği aydınlıktan, bilgiden ve gerçeklerden karanlık ilişki ağlarını çıkar ilmekleriyle örüp, halkın yarınlarını çalanlar korkaklar ve bu korkuyla da sürekli baskı, zulüm yaparlar ve ölüm emirlerini yağdırırlar.

 

Son çeyrek yüzyılda aydınlarımız, aydınlanmanın ışığını topluma aktarmak isteyen o güzel insanlar, bu korkakların verdikleri emirlerle baskı ve zulüm görmüşlerdir. Bu bilinçle 24 Ocak 1993’te öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990’da öldürülen Prof. Dr. Muammer AKSOY’un ölüm yıldönümlerini belirleyen 24 Ocak – 31 Ocak günleri arasındaki haftanın, demokratik kitle örgütleriyle birlikte ‘ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI’ olmasına karar verilmiştir.

 

Bir toplumda Adalet ve Demokrasi, ancak dayatmalara, baskılara, hoş görüsüzlüğe, işkenceye, haksızlığa direnen yurttaşların çoğalmasıyla yerleşebilir. Uğur Mumcu’nun ölümünün üzerinden 22 yıl geçti… Türkiye’dc yıllardır devam eden gazeteci cinayetleri zincirini yalnızca bir halkasıydı; Ne ilkti ne de son oldu ve bu cinayetlerin hepside ‘Faili Meçhul’ olarak kaldı.

 

Uzun yıllardır devam eden demokrasi mücadelesine rağmen henüz hukuk devleti olamayıp, iktidar toplumu her geçen gün ayrıştırıp, kutuplaştırarak insan sevgisi, düşünce ve ifade özgürlüğü yok edip demokrasi ve insan  hakları rafa kalkmıştır. Uğur Mumcu… hayatını özgürlük ve demokrasi mücadelesine katledilişinden 22 yıl sonra bu gün dahi ışık tutuyor. Onu her zaman saygı ve özlemle anıyoruz.

Eren ÖZTÜRK

ADD Şube Başkanı

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.