Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Aç Kalan Kuşlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Sinop’ta soğuk ve kar nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken kuşlar için duyarlı vatandaşlar tarafından doğaya yem bırakıldı.

Aç Kalan Kuşlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı
2 Ocak 2016 15:25

Sinop’ta soğuk ve kar nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken kuşlar için duyarlı vatandaşlar tarafından doğaya yem bırakıldı.

Son günlerde şehir merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle yeni Sinop-Erfelek yolu üzerini mesken tutan özellikle serçe ve karga sürüleri yiyecek sıkıntısı çekiyordu. Kuşların yiyecek sıkıntısını fark eden duyarlı vatandaşlar yol kenarlarına yem bıraktı.

Konu hakkında konuşan vatandaşlar, “İlimiz genelinde uzun yıllar sonra yoğun kar yağışı ve soğuk hava koşulları yaşanması nedeniyle yiyecek bulamadığını düşündüğümüz kuşlar için doğaya mısır, bulgur ve buğday bıraktık. Çok sayıda yabani ve yırtıcı hayvan kar yağışı ve soğuk hava şartları nedeniyle yiyecek bulamıyor. Yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar, çoğu zaman araçların geçtiği yollara iniyorlar. Bu da sık sık kuş ölümlerinin yaşanmasına neden oluyor. Biz kuşların kolaylıkla yem bulmaları ve bu tür tehlikelerden uzak tutmak için yol kenarlarında yemleme çalışması yaptık. Özellikle yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımız, kendi çapında iyilik yapabileceklerini düşünüyorum. Ekmek kırıntılarını çöpe atmasınlar. Bir miktar buğdayı kapı önlerine veya bahçelere bırakırlarsa, bu soğuk kış günlerinde yardım etmiş olurlar” dedi. Kaynak: Beyaz Gazete

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.