Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

ABD’de borsasında son durum! Dolar ve Petrol Ne Kadar?

ABD borsasındaki son durum nedir? Google hisseleri borsayı dalgalandırdı petrol ve doların son durumu…

ABD’de borsasında son durum! Dolar ve Petrol Ne Kadar?
Aslan Özdemir
4 Şubat 2016 01:30

EKONOMİ / ABD borsasındaki son durum nedir? Google hisseleri borsayı dalgalandırdı petrol ve doların son durumu…

Hayrettin Kaya

ABD’de borsalar hizmet sektör verisinin beklentiden düşük gelmesi ve küresel ekonomiye yönelik endişelerle düşüşte, petrolde yükseliş ise %6’yı aştı

ABD borsaları küresel büyüme endişelerine bağlı olarak finans hisselerindeki gerilemenin de etkisiyle düşüşte.

Ham petrol ise New York’ta 31 doları aştı. Dolar euro karşısında 3 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Standard & Poor’s 500 Endeksi New York saatiyle 1:02’te %0.5 düşerek 1,893.86 puan oldu ve erken satlerdeki %1.6’lık kaybının bir kısmını telafi etti. S&P 500 Endeksi Mayıs’ta test ettiği zirvesinin %11 altında seyrediyor. Dow Jones Sanayi Endeksi 1.30 puan artışla 16,154.91 puan olarak 190 puanlık düşüşünü geri alırken Nasdaq Bileşik Endeksi erken saatlerdeki %2.1’lik düşüşün ardından %1.1 düştü. ABD borsaları Çin’de yavaşlama endişeleri ve çöken emtia fiyatlarıyla Ocak ayında 2009’dan beri en kötü performansı göstermişti.

ABD’de ADP özel sektör istihdamı Ocak ayında 205 bin arttı ve istihdam piyasasında iyileşmenin sürdüğü sinyalini verdi. Şimdi gözler Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisine çevrilmiş durumda. İstihdamın 190 bin artması bekleniyor.

Diğer bir veri de ISM hizmet endeksinin Ocak’ta yaklaşık 2 yılın en yavaş artış kaydettiğini gösterdi.

Ham petrol fiyatları ise 7 senedeki en büyük 2 günlük düşüşün ardından %6’nın üzerinde ralli yaptı. Batı Teksas tipi petrolün varil fiyatı %6’dan fazla artışla 31.79 dolara yükseldi. Fiyatlar Pazartesi ve Salı günü %11 düşerek 2009 Mart’ından beri en büyük düşüşü gerçekleştirmişti.

Analistler petrol fiyatlarının 2016 sonunda 15 dolardan fazla yükseleceğini öngörüyor. Bloomberg’in derlediği 17 uzmanın medyan tahminine göre yılın 4. çeyreğinde ABD tipi petrol 46 dolara, Brent petrol ise 48 dolara ulaşacak.

Microsoft ve Alphabet Inc. hisseleri %2.5’ten fazla düşerken petroldeki yükselişle Exxon Mobil ve Chevron en az %2.3 ralli yaptı.

Thornburg Investment Management’dan Thomas Garcia “yatırımcılar Ocak’ta yıla kötü bir başlangıç yapılmasının ardından riskten kaçış modunda, daha fazla düşüş olup olmayacağını izliyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.