Dolar 32,3796
Euro 34,7119
Altın 2.400,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 15°C

Gurur Duydum Kızım, Teşekkürler

4 Temmuz 2013 09:05

Erdoğan Erkaymaz

İlk çocuğum Selin Tuğçe, Hukuk Fakültesi’ni bitirmiş, avukatlık stajını da tamamlayarak bizi 4 Temmuz Perşembe günü İstanbul Barosu’nda yapılacak “Avukatlık Ruhsatnamesi” törenine davet etti. Bu haftaki yazımda sevincimi ve duygularımı paylaşmak istiyorum.

Selinciğim bilebildiğim kadarıyla hukuk üzerine bazı düşüncelerimi aktarmak istiyorum; Hukuk insanı güven veren, güçlü bir kişilik yapısını, üstün değerleri, kendi kendisini denetleyen vicdan yetkisini, zengin bir bilgi birikimini ve yüksek bir kavrayış gücünü sağlayan donanıma sahip olmalıdır. Hukuk insanı, güçlü bir bağımsızlık duygusuna sahip, hiçbir etki ve yönlendirmeye boyun eğmeyen, özgür bir kişilik olmalıdır. Farklı düşüncelere saygılı ve hoşgörülü davranabilir; ancak doğru karara ulaştığı yönünde güçlü bir kanıya ulaştığı an kararlı bir tutum içinde yargısını açıklamadan kaçınmamalıdır.

Tarafsız ve bağımsız bir yargının tartışıldığı günümüzde; senin mücadelen tarafsız ve bağımsız yargıdan yana olman için uluslararası mahkeme kararlarını pozitif hukukun yasalarla sınırlı dar ve dogmatik bakış açısına göre değil, modern ve çağdaş hukukun merkezine evrensel değeri olan bakış açısıyla yorumlamak ve uygulamak olmalıdır.

Ülkemizde temel insan hak ve özgürlüklerin alanı daraltılıyor, evrensel hukuk ilkelerini ve anayasal güvenceleri yok sayılıyor. Çevreyi, doğayı rant için peşkeş çekiyorlar. Ülkemiz insanları ötekileştiriliyor, savunmasız bir yargılama düzeni kurmaya çalışılıyor. Sen ve meslektaşların ülke yaşayanlarının gören gözü, duyan kulağı, söyleyen dili olmalısın.

Bir yerde okumuş, notlarım arasına almıştım; “Babasıyla iyi ilişkileri olan kız çocuklarını ileride özgüveni yüksek ve kendini rahat ifade edebilen yetişkinler oldukları görülmüştür. Babayla olan iyi ilişki, kızın hayata karşı daha pozitif bakmasını sağlamaktadır. Bu kızların liderlik vasıfları da yüksek düzeyde olmaktadır. Ayrıca bu çocuklarının ruh sağlıkları da kolay kolay bozulmamaktadır” demekteydi. Paylaşmak istedim.

Sana daha öncede belirttiğim gibi; dürüst, çalışkan ve üretken insan, bir değerdir. Sana güveniyorum, gelecekten korkmadan, zorluklarla mücadele gücün var. Yaşamında kaybetmeye yer verme. İyi ve başarılı insan olmak ayrıcalıktır. Bunun için çaba göster, uğraş göster. Sonuç olarak uzun dönemde kazanan olursun.

Hukuk Fakültesi’nden mezun olduğunda söylediğimi bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Kızım; bir hedefin olmalı, hayatının sonunda nerede olacağını bilmek istiyorsan, nereye gittiğini bilmek zorundasın. Bu nedenle kendine doğru hedefler belirle. Hedefe ulaşmada Fakülteden aldığın eğitim, Parlak Hukuk Bürosu’ndaki stajın, iraden, azmin ve kararlılığın gösterecektir. Önüne bir sürü engeller çıkacaktır; bocalayabilirsin, zorlanabilirsin hatta tökezleyebilirsin. Asla yılmayacaksın. Başarılı olma adına dik duracak, engelleri bir bir aşacak, başarılı olup mutlu bir yaşam süreceksin.

Sevgilim kızım senden tek isteğim “Hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davran. İnsan haklarını, hukukun üstünlüğünü koru. Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetimizin temel değerlerine bağlı kal. Seninle gurur duyarken, önemli bir görevimi de mutlu sonlandırdığın için sana binlerce teşekkür ediyorum. Bu yeni yolun da açık olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.