Dolar 32,5641
Euro 34,7152
Altın 2.488,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

91. Toplantı Sinop'ta yapıldı

Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 91. toplantısı, Sinop’ta yapıldı.

91. Toplantı Sinop'ta yapıldı
15 Nisan 2014 17:28

Garanti Bankası, 2014 yılının ilk Anadolu Sohbetleri toplantısını Sinop’ta gerçekleştirdi. 12 yıldır düzenlenen toplantıların 91.sinde; Sinop’un potansiyelini ve önündeki fırsatları nasıl değere dönüştürebileceği tartışıldı. Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat’ın yönettiği toplantının açılış konuşmasını Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere yaptı.

 

Ardından söz alan Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Başkanı Atila Ertem, dünyada ve Türkiye’de ekolojik tarımın gelişimini, Sinop’a yaratabileceği katma değeri ve bu konudaki yöntemleri aktardı. Turquia.com Genel Müdürü İskender Çayla, son yıllarda turizmde öne çıkan eğilimlere değinerek, şehrin turizm potansiyelini değerlendirdi. Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Merkezi Kurucusu Kayhan Karlı ise eğitim kenti olmayı hedefleyen Sinop’a 21. yüzyılın ihtiyaçları doğrultusunda bir yol haritası çizdi. Son olarak söz alan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, makroekonomik veriler ışığında Sinop’un bugününü ve yarınını inceledi. 

 

Toplantının açılışında konuşan Nafiz Karadere, “Tarımsal faaliyet payının Türkiye ortalamasının 2 katından fazla olduğu Sinop, tarımsal üretimin canlandırılmasını hedefliyor. Sinop’ta çevreye dost yönüyle bilinen ekolojik tarım metodlarının değerlendirilmesiyle, kaliteli ve verimli tarımsal üretimin önünü açmak mümkün. Diğer yandan; tarihi ve doğal güzellikleri, huzur veren havası, kendine has duruşu ve kaliteli yaşam olanaklarıyla, Sinop turizmde bir cazibe merkezi haline dönüşebilir. Turizmin canlandırılmasının yanı sıra, eğitim ve kültür kenti olmayı hedefleyen Sinop’un enerjisini doğru kanallara yönlendirebileceğini, nitelikli yatırımların yapılmasıyla bu hedefine de ulaşabileceğini düşünüyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.