Dolar 32,5018
Euro 34,9199
Altın 2.437,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

82 yaşındaki kadının organları bağışlandı

82 yaşındaki kadının organları sonunda bağışlandı, yapılan yeni bağış ise şaşırttı.

82 yaşındaki kadının organları bağışlandı
26 Ocak 2016 19:22

82 yaşındaki kadının organları sonunda bağışlandı, yapılan yeni bağış ise şaşırttı.

Balıkesir’de geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 82 yaşındaki kadının böbrekleri ve karaciğeri 3 hastada hayat bulacak.
Balıkesir’de Cumartesi günü geçirdiği beyin kanaması sonucunda Balıkesir Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırılan 82 yaşındaki kadının yapılan tüm müdahale ve yoğun uğraşlara rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Yaşanan durum üzerine merhumenin ailesi ile görüşen Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinasyon Sorumlusu Dr. Mehmet Suluoğlu organların bağışlanarak başka hastalara nakil edilebilmesi için gerekli izni aldı. Operasyonu gerçekleştirmek için Bursa’dan gelen Acıbadem Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten, “Yoğun emekle geçen bir günün gecesinde maalesef hastamızı kaybettik, beyin ölümü gelişti. Merhume maalesef ahrete intikal etti ve giderken de dünyada imzalarını bıraktı. Eğer nasip olursa bu bıraktığı imzaları biz henüz bitmemiş hayat hikayelerinin altına özenle yerleştirmeye çalışacağız. Bir karaciğeri Acıbadem Bursa Hastanesine alacağız. Bir böbrek ise Balıkesir’de kalacak Üniversite Hastanesinde, diğer böbreğin ise eşleştirmesi sürüyor, uygun hasta ve merkez tespit edildikten sonra oraya gönderilecek” dedi.
Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinasyon biriminde görevli hemşire Emine Ekinci ise Hastanın Cumartesi günü Hiper tansiyondan dolayı beyin kanaması geçirerek hastaneye getirildiğini ifade ederek “Burada hemen müdahale edilerek yoğun bakıma alınıyor. Pazartesi günüde beyin ölümü tespitinde bulunuldu. Buradan merhumenin ailesine Allah’tan sabır diliyorum. Gerçekten çok güzel bir işe imza attılar. Nakil olacak kişiler adına da teşekkürlerimi sunuyorum. Yoğun bakım ameliyathane ekiplerimiz ve yöneticilerimiz gerçekten çok yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz konuyla ilgili başta Organ Doku Koordinatörümüz Dr. Mehmet Suluoğlu olmak üzere. İnşallah 3 cana hayat verecek yaşamına kaliteli bir şekilde devam etmesini sağlayacak merhumeye Allah’tan rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.