Dolar 32,3764
Euro 34,9749
Altın 2.325,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

5. Etap Sinop'ta Düzenlenecek

5. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet turunun 5. etabı Sinop'ta düzenlenecek.

5. Etap Sinop'ta Düzenlenecek
Aslan Özdemir
27 Aralık 2013 12:46

5. kez düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu"nun startı, bu yıl valiliğin izin vermemesi üzerine Taksim Meydanı yerine Gümüşsuyu'ndaki Alman Başkonsolosluğu önünden start verildi.

Hayrettin Kaya

​​Bisiklet Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve Takım Kaptanı Gazi BİLİR yaptığı açıklamada, "Biliyorsunuz Sarıkamış'ta yaklaşık 90 bin şehitimiz var. Biz de bu şehitlerimizi anmak ve gençlerimize o zaman yaşanan olayları hatırlatmak için bir farkındalık olsun diye yola çıktık 5 sene önce. Her sene büyüyerek turumuz devam ediyor" dedi.

BİLİR, bu sene neden Taksim Meydanı'ndan başlayamadıklarını ise, "Belki güvenlik açısından bir sorun oldu, o yüzden" diye açıkladı. Konuşmasının ardından saat 11.00'de Gümüşsuyu'ndaki Alman Başkonsolosluğu önünden start alındı.

Turda sporcular, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars'ı kapsayan güzergahı geçerek 1856 kilometrelik etabı tamamlayacak.

5. Etap 28 Aralık 2013 Cumartesi günü Sinop'a gelecek olan ekip “Sarıkamışı Anma" programı sonrası alacakları şehit toprağı ile yola devam edeceklerdir.

Sporcular, 5 Ocak 2014'te Sarıkamış'ta Gençlik Ve Spor Bakanlığı'nın düzenleyeceği "Gençlik Şühedanın İzinde" törenine katılarak geçilen illerden alınan vatan toprağını Sarıkamış Müzesi'ne kaldırılmak üzere ilgili bakana takdim edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.