Dolar 32,5591
Euro 34,8861
Altın 2.428,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Az Bulutlu
Sinop
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C

32 Bin Öğrenci Sinop’ta Karne Aldı

2015-2016 eğitim öğretim yılının son ders gününde karne dağıtımı yapıldı. Sinop’ta 32 binden fazla öğrenci karne sevinci yaşadı. Karne törenine Sinop Valisi Yasemin Çetinkaya da katıldı.

32 Bin Öğrenci Sinop’ta Karne Aldı
18 Haziran 2016 13:29

2015-2016 eğitim öğretim yılının son ders gününde karne dağıtımı yapıldı. Sinop’ta 32 binden fazla öğrenci karne sevinci yaşadı. Karne törenine Sinop Valisi Yasemin Çetinkaya da katıldı.

Vali Yasemin Özata Çetinkaya’nın katılımıyla Sinop Mehmet Akif İlköğretim okulunda karne dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Karne dağıtımın töreninde açıklamada bulunan Vali Yasemin Özata Çetinkaya; “Çocukları tebrik ediyorum,öncelikle siz normal bir eğitim öğretim tamamlamadınız. Orta okulu bitirerek temel eğitiminizi tamamladınız ve orta öğretime geçişe hak kazandınız sizin için farklı bir yıldı.

Tatili en çok siz hakkettiniz, Bugün 32.500 öğrenci karne aldı belki de ama bunu en çok 8.sınıfların hakkettiğini biliyorum. Sinop olarak bu dönemi çok verimli bir şekilde geçirdiğimizi biliyorum bu sene bir de farklı bir uygulama vardı. Dershaneler kapatılmıştı öğrencilerin okullardaki kurslarla ilgili ilk deneme yılıydı okullarda ki hazırlayıcı kurslarımızla dershanelerden daha yüksek bir başarıyı öğrencilerimize sunduk hem de devletimizin imkanıyla bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimiz ve sizleri tebrik ediyorum Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin, Lise Eğitiminiz bundan önceki Eğitimlerinizden daha başarılı olur. Hepinizi tebrik ediyorum iyi tatiller diliyorum” dedi.

8. sınıftan mezun olan öğrencilerin lise tercihlerini yaparken rehber öğretmenlerine danışmaları gerektiğini ifade eden Sinop Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, şöyle konuştu: “Sinop’ta başlattığımız eğitim yatırımlarından dolayı gelecek 50 yıl boyunca bina ve tesis anlamında sıkıntı yaşanmayacak. Söz konusu bina ve tesislerin bir bölümünün yapımına başlanılmış, diğerlerinin ise proje çalışmaları devam etmektedir. Devam eden ve hayata geçecek diğer projelerin toplam maliyeti 106 milyon liradır. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen sayın valimize ve diğer büyüklerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

TEOG sınavında 1. Olan Ezgi Gönül’e Vali Yasemin Özata Çetinkaya , 2. Olan Miray Özcan’a Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan hediyelerini takdim etti. Sonrasında dereceye giren öğrencilere sırasıyla hediyeleri verildi. Hediye töreninin ardından karnelerini almak üzere öğrenciler sınıflarına dağıldı.

Karnelerini alan öğrenciler yaz tatiline girmiş olmanın sevincini yaşadı. Bazı veliler karne dağıtım töreninde çocuklarını yalnız bırakmazken karnelerinde zayıf notları bulunan öğrenciler ise üzüntülü anlar yaşadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.