Dolar 32,4169
Euro 34,8293
Altın 2.431,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 15°C
Cum 17°C

28. Ayancık Kültür, Keten ve Ahşap Festivali Sona Erdi

28. Ayancık Kültür, Keten ve Ahşap Festivali havai fişek gösterisiyle sona erdi.

28. Ayancık Kültür, Keten ve Ahşap Festivali Sona Erdi
31 Temmuz 2023 10:05

Sinop’un Ayancık ilçesinde 28 Temmuz’da kortej yürüyüşü ve halk oyunları ile başlayan festival 3 gün sürdü.

Festivalin ilk günü Eski Cezaevinde 1. Uluslar Arası Sabahattin Ali Karikatür Yarışması, 2. Uluslar Arası Amazonlar Konulu Karikatür Yarışması ve Keten Ürünleri sergilerinin açılışı gerçekleştirildi. Ardından konuşmacı Murat Özmenek’in katılımıyla “1940’lı yılların Türkiye’sinde Sabahattin Ali” konulu söyleşi gerçekleştirildi. İlk gün Erol Aydın, Grup İz ve Ekin Uzunlar sahne aldı.

Festivalin ikinci günü Hakan Yıldırım ve ekibinin katılımıyla halk müziği dinletisiyle başladı. Ardından Ayancık Gazetesi köşe yazarı Erdoğan Erkaymaz’ın moderatörlüğünde ve konuşmacı Prof. Dr. Aziz Konukman’ın katılımıyla “Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Festivalin ikinci günü Grup Nefes, Harbi Enver ve Bengü sahne alarak hayranlarıyla buluştu.

Son gün Adnan Taç, Altan Özeskici ve Erhan Yaşar Babalık’ın katılımıyla gerçekleştirilen söyleşinin ardından Şerafettin Çaylı konseri gerçekleştirildi. Ödül töreninin ardından Zara konseriyle devam eden festival, muhteşem havai fişek gösterisiyle sona erdi.

28. Ayancık Kültür, Keten ve Ahşap Festivali Sona Erdi 28. Ayancık Kültür, Keten ve Ahşap Festivali Sona Erdi 28. Ayancık Kültür, Keten ve Ahşap Festivali Sona Erdi 28. Ayancık Kültür, Keten ve Ahşap Festivali Sona Erdi

YORUMLAR

  1. ERDEM ELBÜKEN dedi ki:

    Festival bence beklenen ilgiyi görmedi.İlçe ‘de geçmiş tarihte yaşanan sel felaketi , ilçeye ulaşımın kolay olmaması , ekonomik şartlar , ilçenin kültür merkezinin olmaması , planlı tanıtım projelerinin uygulamaması gibi sebepler maalesef etkili oldu.Kültür merkezinin hala kurulamaması , bir üst akıl tarafından koordine edilememesi ilgili yöneticilerin çekimserliğini anlayabilmiş değilim.
    Benim için bu festivalde Ayancık ilçesi için her türlü fedakarlıktan kaçınmayan , Ayancık Benim İlk Aşkım adlı kitabı ile görsel ve yazılı basında ilçeyi tanıtan Sayın Mustafa Kılıç’ ın davet edilmemesini büyük bir saygısızlık koskoca bir ayıp olarak görüyorum.Yazdığı kitapları , sergilediği eserleri ve Türk Havacılık Tarihini yarınlara anlatan seminerleri ile bu festivale renk katacağı tartışılmaz bir gerçek iken.
    Ayancığı Ayancık’ lılardan daha çok seven , bu sevgisini her yerde yazan ve anlatan büyüğümüz Mustafa Kılıç Bey’e yapılan bu ayıbı umarım bir gün ilgili yöneticiler idrak eder……

  2. emk.öğ.Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    Değerli Belediye Başkanımız sayın Hayrettin Kaya bey ,Amazon Sinope, ,Diyojen,karikatür,keten gibi birçok kültürel değerlerimizi tanıtmak için elinden geleni yaptı.Sinop festivalinede para yardımı yaptı.Sanıyorum Sinop büyükşehirde Ayancık festivaline para yardımı yapmıştır .Belediyelerimiz güçlü .Bir vergi mükellefi olarak Ayancık belediyesine bu ay yine emlak paraları yatırdım.Yalnız,belediyeler, ucuz konaklamayı çözmedikçe festivaller (körler,sağırlar birbirini ağırlar misali kendi kendine olur,yapılan masrafı telafi edemez.) yaz aylarında iki gün öncesinde haber verilen şenliğe nereden yer bulunur? Yatak sayısı çok olan ve ucuz yerler ,Türkiye genelinde çok lazım.Nüfus arttı . Sayın Hayrettin Kaya beyi vefalı ve centilmen biri olarak duyuyoruz. Mustafa Kılıç beyin bu festivalde bir standı olmalıydı bence.İnsanlık hali organize etmekte insanda stres yaratabilir.Unutulabilir.Gönül almak şart,telafinin zamanı geçmez.Belediyemiz güçlü ,10 gün ailesiyle herşey dahil konaklamayı centilmen reisimizden bekliyoruz.