Dolar 32,5224
Euro 34,9062
Altın 2.438,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın anlam ve önemi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
23 Nisan 2013 10:08

23 Nisan 1920 Büyük Millet Meclisi'nin açılış günüdür. Her 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her yıl coşkuyla birlikte kutlarız.

23 Nisan tarihine bu anlamın yüklenmesinin nedeni; ulusal egemenlik kavramından gelen ulusun yönetimde söz hakkı sahibi olduğunu vurgulama istediğidir. Meclis kurulmadan önce imparatorluk döneminde yönetim tek kişinin yani padişahın elindeyken, meclisin kurulması ile halk yönetime birebir katılma olanağı bulmuş ve yönetimde söz sahibi olmuştur.

"Ulusu yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir" sözü ile durumun önemini vurgulayan Mustafa Kemal Atatürk, bu bayram ile egemenlik kavramının sürekliliğini sağlamayı amaçlamıştır.

23 Nisan'ın çocuklara armağan edilmiş olması bir toplumun temelini, geleceğini oluşturan küçük beyinlere ne derece önem verildiğini gösterir.

Bugün sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanından bir araya gelen çocuklar ile birlik ve beraberlik duygusu içerisinde kutlanır. Oyunlar oynanır, şiirler okunur, müsamereler düzenlenir, devlet kademesindeki birçok birimin yönetimi o günlüğüne çocuklara bırakılır.

Dünyada kutlanan ilk çocuk bayramı 23 Nisan'dır. Mustafa Kemal birçok alanda yaptığı yenilikler ve ileri görüşlülüğünü bir kez daha bu bayramı çocuklara armağan ederek göstermiş, geleceğimiz olan çocuklara sadece onlara ait olan bugünü armağan etmiştir.

Ayancık Gazetesi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarız…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.