Dolar 32,5910
Euro 34,8590
Altın 2.491,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

21 Köyde Ekipler Karla Mücadele Ediyor

Yoğun kar yağışının ardından ulaşıma kapanan yollarda ve elektrik verilemeyen köyler çalışmalar aralıksız devam ediyor.

21 Köyde Ekipler Karla Mücadele Ediyor
26 Ocak 2016 11:03

22 Ocak Cuma gecesi başlayan kar yağışının ardından çoğu köy yolu ulaşıma kapanırken elektrik kesintileri de yaşandı.

Yardım bekleyen ve elektrik kesintilerinden şikayetçi olan vatandaşlar zor şartlar altında mahsur kaldı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Ayancık Kaymakamı Adem Keleş, köy yollarını açma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Kaymakam Adem Keleş, “İlçemize bağlı köy yolların tamamında bugün çalışmalar biterek ulaşıma açılacak. Elektrik konusunda ise halen 21 köyümüzde elektrik kesintisi devam ediyor. Hatların eski olması ve büyük oranda orman içinden ve yollardan uzak noktalardan geçmesi arızaları yer tespitini güçleştirmekte.” dedi.

EKİPLER YÜRÜYEREK GİDİYOR

Çalışmaların zor şartlar altında devam ettiğini belirten Kaymakam Adem Keleş, “Birçok noktaya ekipler yürüyerek gitmek zorundalar. 21 köyün büyük kısmına gün sonunda elektrik vermeyi umuyoruz. Ama ciddi bir altyapı yatırımı olmadan yani hatlarımız yenilenmeden bu arızaları tamamen girmek mümkün değil. Yedaş nezdinde ve Enerji Bakanlığı katında yenileme yatırımı yaptırmak için baskı ve çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.