Dolar 32,3778
Euro 34,7272
Altın 2.425,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 16°C

2023 Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivali ne zaman?

28. Ayancık Kültür, Keten ve Ahşap Festivali ne zaman, hangi tarihlerde yapılacak? Hangi sanatçılar katılacak?

2023 Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivali ne zaman?
3 Temmuz 2023 22:36

Sinop’un Ayancık ilçesinde her yıl geleneksel olarak Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivali gerçekleştirilir.

Festivalde ilçenin kültürünü, yöresini yansıtan etkinlikler ve ünlü sanatçıların katılımıyla konserler gerçekleştirilir. Temmuz ayının sonunda düzenlenen Ayancık Festivali 3 gün boyunca devam eder.

2023 Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivali ne zaman?

Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivalinde neler yapılır?

Festivalde konukların katılımıyla çeşitli konularda söyleşiler gerçekleştirilir. Şiir dinletisi yapılır ve Keten, Sel, Atatürk ve Ahşap konulu sergiler halka açılır.

İlçede üretilen ve yöreye has olan Ayancık keteni sergisi açılır. Sergide, Ayancık keteninin ipe dönüşümü görsel olarak vatandaşlara gösterilir. Ayrıca ketenden üretilen ve Ayancık yöresine özgü olan ürünler sergilenir.

2023 Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivali ne zaman?

Festivalin açılışı kortej yürüyüşü ile başlar. Tüm protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla meydandan sahile kadar yürüyüş gerçekleştirilir. Davul zurna eşliğinde halk oyunları gösterileri sunulur.

3 gün boyunca devam eden festivalin sabahında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken gecesinde ise sanatçılar konser verir. Festivalde konserlere yoğun katılım gerçekleştirilir. İlçe nüfusu kat kat artar.

2023 Ayancık Festivali Ne Zaman?

Bu yıl 28’incisi düzenlenecek olan Ayancık Kültür, Keten ve Ahşap Festivalinin 28-29-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kesinleşmiş olan festival programında Bengü, Zara ve Ekin Uzunlar’ın konser programına katılacağı belirtildi.

2023 Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivali ne zaman?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.