Dolar 32,5642
Euro 34,7387
Altın 2.492,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

2016 YGS Sınav Sonuçlarının Açıklanacağı Tarih Belli Oldu

13 Mart 2016 Pazar günü düzenlenen YGS sınavında çıkan soruların ve cevaplarının açıklanacağı tarih belli oldu.

2016 YGS Sınav Sonuçlarının Açıklanacağı Tarih Belli Oldu
13 Mart 2016 13:17

13 Mart 2016 Pazar günü düzenlenen YGS sınavında 2 milyondan fazla öğrenci soruları doğru cevaplamak için ter döktü. ÖSYS sonuçları ile üniversite seçecek olan öğrenciler için ilk basamak olan YGS saat 10.00’da başladı ve 160 soru için 160 dakika süre verildi.

Tek oturumda yapılan sınavın bitmesinin ardından öğrenciler sınavın değerlendirmesini yapmak için meraklı bekleyişe geçti. Sınav sonrası internette en çok arananlar listesinde “Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?, sınav soruları ve cevapları” gibi kelimeler yer aldı.

Öğrenciler sınav soruları ve cevaplarını merakla beklerken, soru kitapçığı ve cevaplarının ÖSYM’nin sitesinde paylaşılması bekleniyor. Soruların ve cevapların Salı günü internette ve gazetelerde paylaşılması bekleniyor. Öte yandan YGS’ye giren 2 milyon 178 bin 563 öğrencinin puanları ise 2 hafta içinde açıklanacak. Sınav sonuçlarını kısa süre içinde buradan paylaşacağız, bizi takip edebilirsiniz.

YGS 2016 SINAV SONUÇLARI ve PUANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2 milyondan fazla öğrenci YGS sonuçlarını merakla bekliyor. ÖSYM’nin sitesinde yayınlanan sınav takviminde YGS sınav sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı ve öğrencilerin kaç puan aldığını öğrenmeleri için  25 Mart’ı beklemesi gerektiği belirtildi.

YGS çıkan soruların hepsini ÖSYM’nin internet sitesindeki “Temel Soru Kitapçığı” menüsünden bulabilirsiniz. YGS soruları pazartesi veya salı günü yayınlanacak. Sınav sonuçları ise 25 Mart’ta açıklanacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

LYS 2016 BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

YGS’den sonra yapılacak olan ve üniversiteye girmek için ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) için başvurular ise 1-14 Nisan’da alınacağı belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.